My Beautiful Laundrette keert terug als tv-serie

De film My Beautiful Laundrette wordt beschouwd als een van de beste films met een gay thema die ooit is gemaakt. Het origineel uit 1985 gaat over de complexe en vaak komische relaties tussen de Pakistaanse gemeenschap en andere Londenaars. De film krijgt nu een remake als tv-serie.
My Beautiful Laundrette keert terug als tv-serie
Gepubliceerd: 12 januari 2018 16:00

My Beautiful Laundrette stamt uit een tijd dat het vrij ongebruikelijk was om gays als hoofdpersoon op te voeren in films of series. De film wordt nog altijd beschouwd als een van de mooiste en beste films in zijn genre en bevatte een van de eerste grote rollen van Daniel Day-Lewis.

In de film ging het over de complexe en vaak komische verhoudingen tussen de Pakistaanse en Britse gemeenschap in Londen. In My Beautiful Laundrette komt Omar, een jonge Pakistaans man (een rol van Gordon Warnecke), een jeugdvriend tegen. Dat is Johnny, een jonge punker. Samen runnen ze de wasserette van Omars oom Nasser. En dan worden ze verliefd.

De film werd destijds geregisseerd door Stephen Frears. My Beautiful Laundrette werd genomineerd voor een Oscar in de categorie Best Original Screenplay. De remake wordt een tv-serie, wat een initiatief is Kumail Nanjiani, die je kent van The Big Sick en Silicon Valley. De 39-jarige Pakistaans-Amerikaanse komiek wil ook zelf een rol spelen in de serie.

Bron: Variety