Call Me By Your Name was acht keer genomineerd, uiteindelijk ging de film er ‘slechts’ met een prijs vandoor: die van Beste bewerkte scenario. De film The Shape of Water werd de grote winnaar van de avond met vier awards, waaronder die van Beste film. 

In Call Me By Your Name volgen we het verhaal van de 17-jarige Elio (Timothée Chalamet) en zijn intellectuele ouders. Zijn vader, een eminente professor in Grieks-Romeinse cultuur en zijn moeder Annella, een vertaler, nodigen iedere zomer een stagiair uit om in hun Italiaanse villa te komen proeven van het goede leven en hun kennis. Dit jaar is de knappe Amerikaanse Oliver (Armie Hammer) de gelukkige. Wanneer Oliver arriveert, raakt Elio gelijk betoverd door deze pak 'm beet 10 jaar oudere adonis. 

Lees hier de Gay.nl-recensie van Call Me By Your Name (*****)

Beste buitenlandse film
Twee queerfilms kregen een nominatie voor Beste buitenlandse film. Helaas gingen zowel BPM (Beats per Minute) uit Frankrijk als Thelma uit Noorwegen niet naar huis met een prijs. In The Fade, een Duitse dramafilm ging met de prijs naar huis.

Prijs voor Ru
RuPaul ging ook met een prijs naar huis. Vorig jaar won de host van RuPaul’s Drag Race al een Emmy voor zijn presentatie, dit jaar komt daar een Critics’ Choice Award bij.