Bioscoopagenda

Op deze queer films kun je je vast verheugen

Leestijd: 4 minuten - door Winq redactie op 05 september 2018

Er draaien gelukkig steeds meer sterke queer films in de bioscoop. Neem Love, Simon of tranentrekker Call Me By Your Name. Later dit jaar staan er nog een aantal prachtige titels op de filmkalender, wij nemen ze met je door.

McQueen (27 september)
Britse modeontwerper Alexander McQueen kwam van ver. Hij groeide op als arme Brit, maar werd een van de rijkste mannen van zijn land. In 2010 overleed de kledingontwerper, nu is er een film gemaakt over dit icoon.

A Star Is Born (4 oktober)
Voor de vierde keer is het tragische liefdesverhaal van A Star Is Born verfilmd. Deze keer met Lady Gaga en Bradley Cooper in de hoofdrollen. De film gaat over een verlopen ster die een jong talent ontdekt. Terwijl ze verliefd worden, groeit het jonge talent uit tot een grote beroemdheid en daar blijkt hun liefde niet tegen bestand.

Girl (1 november)
De vijftienjarige Lara heeft er alles voor over ballerina te worden. Ze werd geboren in een mannelijk lichaam, maar wist al van jongs af aan dat ze een meisje is. In Girl volgen we haar leven, waarin ze moet wachten totdat ze oud genoeg is om in transitie te gaan.

Bohemian Rhapsody (1 november)
Het werd tijd ook, een verfilming van rockband Queen. Rami Malek zet vast een uitbundige Freddie Mercury neer en de trailer ziet er veelbelovend uit. In 2010 waren er al geruchten dat de film er zou komen, in november kun je 'm eindelijk bekijken.

The Favourite (3 januari)
Kostuumdrama The Favourite is absoluut een film om je op te verheugen. Het verhaal draait om de liefdesrelatie van koningin Anna (Olivia Colman) en hofdame Sarah Churchill (Rachel Weisz). Als Abigail (Emma Stone), de jongere nicht van Sarah, om de hoek komt kijken, is het maar de vraag waar Anna voor gaat. Helemaal omdat ze alle drie aan de macht willen komen.

Boy Erased (7 februari 2019) 
Hoe is het leven als je homo-conversietherapie moet ondergaan? Die vraag beantwoordt Boy Erased met Lucas Hedges en Nicole Kidman. Het vertelt het verhaal van Garrard, de zoon van een Amerikaanse pastoor. Op negentienjarige leeftijd komt hij uit de kast bij zijn ouders. Zij kunnen totaal niet met zijn geaardheid omgaan, daarom moet Garrard homo-conversietherapie ondergaan.

Rafiki (28 februari 2019)
Rafiki vertelt het verhaal van twee vrouwen, tomboy Kena en Zika, die opgroeien in families die lijnrecht tegenover elkaar staan. Nadat ze verliefd op elkaar worden, proberen ze verzoening te zoeken. Dat gaat niet makkelijk en ze moeten kiezen tussen een leven samen of eigen veiligheid.

Advertentie
Advertentie

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine #91

Deze keer: acteur Majd Mardo, Michiel van Erp en een Berlin special

Neem een abonnement

Geef cadeau