Bioscoopagenda

Op deze queer films kun je je vast verheugen

Leestijd: 4 minuten - door Winq redactie op 24 oktober 2018

Er draaien gelukkig steeds meer sterke queer films in de bioscoop. Neem Love, Simon of tranentrekker Call Me By Your Name. Ook dit jaar staan er weer een aantal prachtige titels op de filmkalender, wij nemen ze met je door.

The Favourite (3 januari)
Kostuumdrama The Favourite is absoluut een film om je op te verheugen. Het verhaal draait om de liefdesrelatie van koningin Anna (Olivia Colman) en hofdame Sarah Churchill (Rachel Weisz). Als Abigail (Emma Stone), de jongere nicht van Sarah, om de hoek komt kijken, is het maar de vraag waar Anna voor gaat. Helemaal omdat ze alle drie aan de macht willen komen.

Boy Erased (7 februari 2019) 
Hoe is het leven als je homo-conversietherapie moet ondergaan? Die vraag beantwoordt Boy Erased met Lucas Hedges en Nicole Kidman. Het vertelt het verhaal van Garrard, de zoon van een Amerikaanse pastoor. Zijn ouders kunnen totaal niet met zijn geaardheid omgaan en dwingen hem daarom tot homo-conversietherapie. Update: helaas is de release van Boy Erased geannuleerd, wegens tegenvallende bezoekcijfers in andere landen.

Rafiki (28 februari 2019)
Rafiki vertelt het verhaal van twee vrouwen, tomboy Kena en Zika, die opgroeien in families die lijnrecht tegenover elkaar staan. Nadat ze verliefd op elkaar worden, proberen ze verzoening te zoeken. Dat gaat niet makkelijk en ze moeten kiezen tussen een leven samen of eigen veiligheid.

Rocketman (30 mei 2019)
Ook over het leven van Elton John is een film gemaakt. Rocketman, met acteur Taron Egerton als jonge Elton John, gaat over Eltons jonge jaren als beginnend zanger en zijn eerste roem. Het is niet bekend in hoeverre de film waarheidsgetrouw is.

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 93

Deze keer: Jeangu Macrooy en Sean Hayes

Neem een abonnement

Geef cadeau