Bioscoopagenda

Op deze queer films kun je je vast verheugen

Leestijd: 4 minuten - door Winq redactie op 24 oktober 2018

Er draaien gelukkig steeds meer sterke queer films in de bioscoop. Neem Love, Simon of tranentrekker Call Me By Your Name. Later dit jaar staan er nog een aantal prachtige titels op de filmkalender, wij nemen ze met je door.

Girl (1 november)
De vijftienjarige Lara heeft er alles voor over ballerina te worden. Ze werd geboren in een mannelijk lichaam, maar wist al van jongs af aan dat ze een meisje is. In Girl volgen we haar leven, waarin ze moet wachten totdat ze oud genoeg is om in transitie te gaan.

Bohemian Rhapsody (1 november)
Het werd tijd ook, een verfilming van rockband Queen. Rami Malek zet vast een uitbundige Freddie Mercury neer en de trailer ziet er veelbelovend uit. In 2010 waren er al geruchten dat de film er zou komen, in november kun je 'm eindelijk bekijken.

The Favourite (3 januari)
Kostuumdrama The Favourite is absoluut een film om je op te verheugen. Het verhaal draait om de liefdesrelatie van koningin Anna (Olivia Colman) en hofdame Sarah Churchill (Rachel Weisz). Als Abigail (Emma Stone), de jongere nicht van Sarah, om de hoek komt kijken, is het maar de vraag waar Anna voor gaat. Helemaal omdat ze alle drie aan de macht willen komen.

Boy Erased (7 februari 2019) 
Hoe is het leven als je homo-conversietherapie moet ondergaan? Die vraag beantwoordt Boy Erased met Lucas Hedges en Nicole Kidman. Het vertelt het verhaal van Garrard, de zoon van een Amerikaanse pastoor. Op negentienjarige leeftijd komt hij uit de kast bij zijn ouders. Zij kunnen totaal niet met zijn geaardheid omgaan, daarom moet Garrard homo-conversietherapie ondergaan.

Rafiki (28 februari 2019)
Rafiki vertelt het verhaal van twee vrouwen, tomboy Kena en Zika, die opgroeien in families die lijnrecht tegenover elkaar staan. Nadat ze verliefd op elkaar worden, proberen ze verzoening te zoeken. Dat gaat niet makkelijk en ze moeten kiezen tussen een leven samen of eigen veiligheid.

Rocketman (30 mei 2019)
Ook over het leven van Elton John is een film gemaakt. Rocketman, met acteur Taron Egerton als jonge Elton John, gaat over Eltons jonge jaren als beginnend zanger en zijn eerste roem. Het is niet bekend in hoeverre de film waarheidsgetrouw is.

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine #92

Deze keer: André van Duin, Dorian Bindels en 4 mannen over cosmetische ingrepen

Neem een abonnement

Geef cadeau