De Amerikaanse freestyleskiër Gus Kenworthy kwam drie jaar geleden uit de kast voor het grote publiek. Eerder kwam hij al uit de kast voor zijn familie. ‘In het begin moest ik heel hard huilen, maar ze wisten het eigenlijk al en begrepen het’, zei hij daarover. Hij wist al vanaf zijn vijfde dat hij homo is.

Uit de kast
Gus deed in 2014 mee aan de Olympische Winterspelen in Sotsji, maar daar zat hij nog diep in de kast. ‘Ik heb me nooit trots kunnen voelen over Sotsji, vanwege wat ik niet deed’, vertelde hij aan ESPN The Magazine.

‘Andere sporters zeggen dat [de skisport] een gemeenschap van individuen is en dat iedereen zich bezig houdt met zijn eigen onderdeel. Dat het geen teamsport is, dus dat je jezelf kunt zijn. Maar dat is niet zo. Iedereen draagt dezelfde kleding, rijdt in hetzelfde type auto en iedereen luistert naar dezelfde muziek.’

Verliefd
Gus heeft sinds 2016 een relatie met de Amerikaanse acteur Matthew Wilkas. Hij speelde een hoofdrol in de Amerikaanse komedie Gayby. Gus stuurde Matthew destijds een berichtje op Instagram. ‘Dat was heel erg lief’, zei Wilkas daarover in een interview met OUT Magazine. ‘Hij zei dat hij mijn gevoel voor humor zo leuk vond, ik vroeg me af wie Gus was. Ik kwam destijds net uit een relatie en het ging niet goed met me, toen hij me mee uit vroeg zei ik dan ook nee.’ 

Een jaar later besloten ze toch op date te gaan. Met succes, inmiddels is het koppel al drie jaar samen. Ze wonen niet samen, vanwege werk, maar zoeken elkaar wel vaak op. Trouwplannen zijn er nóg niet.

Tijd om Gus en Matthew beter te bekijken!   

Verliefd op de rode loper.

En in een warm oord.

 

🌯🌯

Een bericht gedeeld door Matthew Wilkas (@mwilkas) op

Gus en Matthew gingen samen naar Aruba.

 

Flamingoals

Een bericht gedeeld door Matthew Wilkas (@mwilkas) op

 

Aruba with my aru-bae! 😘😜🏝

Een bericht gedeeld door gus kenworthy (@guskenworthy) op

Lief!

En naar Parijs.

 

🥖🥖

Een bericht gedeeld door Matthew Wilkas (@mwilkas) op

Bij een optreden van Britney Bitch.

Prima.