Couple Goals: Olympiër Gus Kenworthy en Matthew Wilkas

30 mei 2019, 7 minuten

Toen Olympiër Gus Kenworthy acteur Matthew via Instagram uit vroeg, moest Matthew daar niets van hebben. Een jaar later besloten ze toch een drankje te doen et voilà, nu zijn we vier gelukkige jaren verder!

De Amerikaanse freestyleskiër Gus Kenworthy kwam vier jaar geleden uit de kast voor het grote publiek. Eerder kwam hij al uit de kast voor zijn familie. “In het begin moest ik heel hard huilen, maar ze wisten het eigenlijk al en begrepen het”, zei hij daarover. Hij wist al vanaf zijn vijfde dat hij homo is.

Uit de kast
Gus deed in 2014 mee aan de Olympische Winterspelen in Sotsji, maar daar zat hij nog diep in de kast. “Ik heb me nooit trots kunnen voelen over Sotsji, vanwege wat ik niet deed”, vertelde hij aan ESPN The Magazine.

“Andere sporters zeggen dat de skisport een gemeenschap van individuen is en dat iedereen zich bezig houdt met zijn eigen onderdeel. Dat het geen teamsport is, dus dat je jezelf kunt zijn. Maar dat is niet zo. Iedereen draagt dezelfde kleding, rijdt in hetzelfde type auto en iedereen luistert naar dezelfde muziek.”

Verliefd
Gus heeft sinds 2016 een relatie met de Amerikaanse acteur Matthew Wilkas. Hij speelde een hoofdrol in de Amerikaanse komedie Gayby en was onlangs te zien in Bonding. Gus stuurde Matthew destijds een berichtje op Instagram. “Dat was heel erg lief”, zei Wilkas daarover in een interview met OUT Magazine. “Hij zei dat hij mijn gevoel voor humor zo leuk vond, ik vroeg me af wie Gus was. Ik kwam destijds net uit een relatie en het ging niet goed met me, toen hij me mee uit vroeg zei ik dan ook nee.”

Een jaar later besloten ze toch op date te gaan. Met succes, inmiddels is het koppel al vier jaar samen. Helaas wil de religieuze moeder van Matthew zijn partner niet ontmoeten. 

Tijd om Gus en Matthew beter te bekijken!   

Beeld: Instagram

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 115

Onze extra dikke Pride-special!

Neem een abonnement

Geef cadeau