Soldiers. Story from Ferentari (2017)
Welkom in Ferentari, de grotendeels door Roma bevolkte achterbuurt van Boekarest. Niet bepaald de plek voor een homoseksuele romance, maar toch vallen de introverte academicus Adi en de corpulente straatgangster Alberto voor elkaar. Romeo en Julio in hedendaags Roemenië, met een soundtrack van vette 'manele'-pop op de achtergrond.

Those Long Haired Nights (2017)
In dit resolute maar ook openhartige portret van prostitutie volgen we de transseksuele vrouwen Tuesday, Amanda en Barbie, sekswerkers en vriendinnen, in de rosse buurt van Manilla. De vrouwen gaan verschillend om met werk en identiteit, maar accepteren elkaar in de eerste plaats als vriendinnen.
Les garçons sauvages (2017)
Begin 20ste eeuw plegen vijf verwende jongens een geweldsmisdrijf. Als straf moeten ze op een cruise met een ruige kapitein en belanden ze op een eiland met verontrustende geheimen. Een opwindend avontuur dat genres en genders vervormt. Een mix van Jules Verne, A Clockwork Orange en William Burroughs met een erotische wending. De maker en een deel van de kast komen naar het festival. 

Japanse disco-pop
Een leuk event om bij te zijn is de Japanse disco-pop-performance van Miss Revolutionary Idol Berserker. Choreograaf Toco Nikaido creëert een radicaal chaotische wereld van J-popmuziek, danspasjes, glitter, kostuumwissels en een confettistorm. Met veel precisie worden de choreografieën uitgevoerd tegen een achtergrond van constante wanorde op het podium.

De Berserker-strijders, met hun leger aan glowsticks en schattige props, hitsen het publiek op en brengen met hun razernij eenieder tot een extatisch hoogtepunt. Maar wie goed kijkt, ziet ook dat de schijnbare chaos een illusie is en dat de secure choreografie door een haast gerobotiseerd leger wordt uitgevoerd.

Hier vind je meer informatie en uitzendtijden van het International Film Festival Rotterdam.

Coverbeeld: Still uit Those Long Haired Nights