Volgens een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken duurt het niet lang voor mensen in Taiwan zich kunnen laten registreren als een ander geslacht dan ‘man’ of ‘vrouw’.

Andere landen
Vorig jaar werd bekend dat ook Duitsland het derde geslacht erkent. In Duitsland hebben mensen de optie zich te laten registreren als ‘intersekse’ of ‘anders’. Ook in Canada, Australië, Denemarken, Malta, Nieuw-Zeeland, Pakistan, India, Ierland en Nepel kunnen inwoners zich laten registeren als het derde geslacht.

En in Nederland? Daar is het nog niet mogelijk je te laten registreren als een ander geslacht. Volgens D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma wordt het tijd dat Nederland volgt. ‘Niet iedereen past in het hokje man of vrouw en dat hoeft ook helemaal niet. Iedereen moet de vrijheid hebben zichzelf te kunnen zijn.’

Trouwen in Taiwan
Eerder werd bekend dat Taiwan waarschijnlijk het eerste Aziatische land wordt waar homo’s met elkaar mogen trouwen. De Rechterlijke Yuan (het hof) besloot vorig jaar dat het huidige Taiwanese huwelijksrecht in strijd is met de wet. 

Als het parlement binnen twee jaar geen actie onderneemt, waar het nu op lijkt, mogen de eerste Taiwanese homokoppels in 2019 met elkaar trouwen.

Bron: Gaystarnews