De acteur speelt samen met Selena Gomez, Jude Law en Rebecca Hall een rol in de Woody Allen-film A Rainy Day in New York. Allen wordt ervan beschuldigd zijn adoptiedochter Dylan Farrow te hebben misbruikt.

De opbrengsten van Timothée Chalamet gaan naar de Times Up-campagne, RAINN en een LHBT-organisatie in New York. Op Instagram schrijft Timothée: ‘Ik heb geleerd dat een mooie rol niet de enige criteria is een baan te accepteren. Daar ben ik de afgelopen maanden achter gekomen. 

Er is mij een paar keer gevraagd waarom ik heb gewerkt met Woody Allen deze zomer. Het lukt me niet die vraag te beantwoorden vanwege contractuele verplichtingen. Wat ik wel kan zeggen is dat ik de opbrengst van die film niet wil. Om die reden doneer ik het geld.’

Eerder gaf actrice Rebecca Hall aan spijt te hebben van haar samenwerking met Woody Allen. ‘Toen Allen mij zeven maanden geleden vroeg of ik een rolletje wilde spelen in zijn nieuwe film, zei ik meteen ja. De opnames duurden maar een dag en vonden plaats in de stad waar ik woon, dus dat was makkelijk.

Nu besef ik echter dat er helemaal niets eenvoudig is aan deze situatie. Ik heb de voorbije weken hard nagedacht over mijn beslissing en blijf het er moeilijk mee hebben’, schrijft de actrice op Instagram. Hall heeft net zoals acteur Griffin Newman en Timothée Chalamet, de opbrengsten van de film aan het goede doel gedoneerd.