Eric Radford (35) gaat samen met schaatspartner Meagan Duhamel naar de spelen in Pyeongchang volgende maand. Het stel plaatste zich afgelopen weekend voor de Olympische Winterspelen. 

Tweede keer
Radford deed al eerder mee aan de spelen, maar toen was hij nog niet uit de kast. Met schaatspartner Meagan won hij tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji een zilveren medaille bij de teamwedstrijd.

De schaatser is ambassadeur van het #OneTeam-programma tegen homofobie in de sportwereld. Afgelopen zomer verloofde hij zich met de Spaanse kunstschaatser Luis Febi.

Ook Adam gaat naar Korea
Een week geleden werd bekend dat Adam Rippon zich had geplaatst voor de Olympische Winterspelen. Nooit eerder deed een openlijk homoseksuele man mee aan de spelen voor de Verenigde Staten. 

In oktober 2015 kwam hij publiekelijk uit de kast in een interview met Skating Magazine. In zijn vroege twintiger jaren vertelde hij zijn ouders al dat hij op mannen valt. Over zijn positie als gay rolmodel zei hij eerder: ‘Ik geef er niet zoveel om wat anderen van me denken. Ik ben in staat ongegeneerd mezelf te zijn.’

Grote kans dat ook freestyleskiër Gus Kenworthy naar Korea gaat. Hij ging in 2014 ook al naar de spelen in Sotsji, toen nog in de kast. Een jaar later kwam hij uit de kast.