De komedie Four Drags and a Funeral, die al met veel succes door Productiehuis De Verbinding in Haarlem is gespeeld, staat op 23 en 24 februari 2018 in het Amsterdamse Polanentheater. Deze feel-good voorstelling gaat na Amsterdam en een uitverkochte Haarlemse Toneelschuur, het land in naar Arnhem, Rotterdam en Den Bosch en sluit de serie optredens af in Haarlem.


Bingokoningin
Het verhaal is even bizar als hilarisch. Vier Amsterdamse dragqueens hebben een bijzondere opdracht en reizen daarvoor af naar Zeeland. Het vijfde lid van hun clubje is onverwacht overleden en de vier komen hun belofte inlossen: hij gaat niet als man, maar als de ‘Bingo-keizerin van Amsterdam’ het graf in. Dat ze daarvoor de nacht voor de begrafenis moeten inbreken in de dorpskerk van zijn streng gereformeerde geboorteplaats is een kleine barrière. Maar wat in Amsterdam nog een briljant idee leek, blijkt toch niet zo eenvoudig. Zeker wanneer de moeder van de overledene die nacht ook nog eens de kerk binnenkomt.

Anders zijn
Met de landelijke tournee wil Productiehuis De Verbinding bijdragen aan de bewustwording van het ‘anders zijn’ dan de norm. Het stuk roept op tot het bespreken met elkaar en de diversiteit te vieren. “We vinden het belangrijk om dit stuk vaker te spelen en te laten zien dat het leven niet altijd als vanzelfsprekend is. Soms doet de omgeving, of de situatie waar je in leeft, onbewust, of juist bewust een beroep op je om een keuze te maken, terwijl je eigenlijk helemaal die keuze niet wil of kan maken,” aldus de schrijver.

Credits
De vier dragqueens worden gespeeld door Amsterdammer Joey Ploch, Wim Kok, Alexander van der Doorn en Hans Goes. De moederrol wordt vervuld door Bianca Nunnink. Het stuk wordt geregisseerd door Thomas Terstal en Jos Ahlers en is te zien op 23 en 24 februari in Polanentheater in Amsterdam. Het ligt in de bedoeling na deze korte landelijke tour, het stuk in het nieuwe seizoen verder het land uit te rollen.

Voor speeldata en tickets, ga naar www.fourdragsandafuneral.nl.

Hier alvast enkele beelden:

wim_kok_als_annie_mg_schmudt_
Wim Kok als Annie M.G. Schmudt
  


Joey Ploch als Poca Handtas


Hans Goes als Lucinda Saint John


Alexander van der Doorn als Miss Multiple Joyce

Fotografie: Arjan Boes