Harrison Wilkerson (rechtsboven op de foto) uit het conservatieve North Carolina was van jongs af aan bezeten van sport. Hij was dol op atletiek, zat  op voetbal en stapte later over op American football. In zijn schoolteam was hij in zijn elemement, maar ergens knaagde er iets: hij voelde zich niet echt bij zijn teamleden passen.

Hij wist diep van binnen dat hij gay was, maar durfde er niets over te zeggen. Toch besloot hij voor zijn homoseksualiteit uit te komen. En waar zijn familie en vrienden hem steunden, reageerde het footballteam heel negatief. ‘Ze reden me van de weg terwijl ze homofobe leuzen naar me riepen vanuit het open autoraam’, vertelt Harrison.

Hij besloot terug te keren naar zijn eerste liefde: atletiek. Hier sloot hij zich aan bij het cheerleading-team, dat hem direct accepteerde zoals hij was. Nu is hij gelukkig. ‘Ik heb me nog geen enkele keer ongemakkelijk gevoeld omdat ik homo ben’, zegt hij. Hij is heel close met al zijn nieuwe teamleden. ‘Ik leer nu mezelf te zijn, terwijl de hele wereld mag meekijken. Dat is een van de meest bevrijdende ervaringen in mijn leven en daar ben ik heel dankbaar voor.’

Bron: GayStarNews