Twintig jaar geleden – ja dat lees je goed, TWINTIG jaar! – verschenen Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon, Kristin Davis en Kim Catrall voor het eerst op tv met Sex and the City. In zes seizoenen zagen de kijkers hoe de vier uitgroeiden tot dé mode-iconen van de 21e eeuw.

Na de tv-serie volgden nog twee films, waarvan de laatste in 2010 in première ging. Vorig jaar leken alle seinen op groen te staan voor film nummer drie. Maar vlak voordat de opnames begonnen haakte Kim Catrall plotseling af. Althans, dat beeld werd in de media geschetst door Sarah Jessica Parker. Volgens haar voelde Catrall zich te oud voor haar rol als de verleidelijke Samantha Jones. Dus ging het hele feest niet door.

Eerder deze week zat Sarah Jessica Parker bij Ellen in haar talkshow. Die vroeg haar waarom ze niet gewoon een film maakten zonder Samantha Jones. Volgens SJP zou je daarmee het concept van de serie en de vorige films teniet doen, waarop ze zelf met een nóg beter idee kwam: Ellen in de rol van Samantha Jones.

Zie je het voor je? De slungelige, jongensachtige Ellen als een op seks beluste socialite? Wij gaan even aan het idee wennen. Kunnen jullie intussen kijken naar het ellenlange relaas van Sarah Jessica over haar kat, waarna het fragment over Sex and the City aan bod komt. En dan zie je meteen hoe Ellen reageert, en dat is erg grappig.

Bron: Queerty