Op zaterdag 13 januari liep het 48-jarige slachtoffer tussen 02.00 en 03.00 uur in de ochtend in het Westerpark. Via de ingang Spaarndammerstraat ging hij naar het park. Vanuit daar kwamen er twee mannen met zwarte kleding en een motorhelm op hem afgelopen. 

De mannen spraken hem aan en scholden hem uit. Het slachtoffer werd vervolgens meerdere keren hard in zijn gezicht geslagen. Hij liep daarbij meerdere verwondingen op.

Een man en een vrouw die verderop op een bankje zaten, zouden naar de mannen hebben geroepen dat ze moesten stoppen. Vervolgens zijn de mannen weggerend en er op een scooter vandoor gegaan. 

Derde mishandeling 
In korte tijd zijn in Amsterdam drie homoseksuele mannen het slachtoffer van geweld geworden. Vorige week werd de 24-jarige Xeverio Valies slachtoffer van geweld hij liep een flinke hoofdwond en een hersenschudding op. Eerder werd een 22-jarige jongen tijdens oud en nieuw slachtoffer van anti-homogeweld

Heb jij iets gezien of gehoord wat van waarde kan zijn bij het onderzoek? Neem dan contact op met de politie door te bellen naar 0900-8844 of anoniem naar 0800-7000. Ook kun je contact opnemen met het Politienetwerk Roze in Blauw door te bellen naar 088-1691234.

Coverbeeld: Westerpark / Amsterdam.info