Eind vorig jaar schreef Fleur in een Facebookbericht: “Mijn mooie vrouw, de liefde van mijn leven, is stervende. Het kostte me lang om te bepalen of ik dit publiekelijk bekend moest maken of niet. Maar gezien de interviewverzoeken voor ‘22’ blijven binnenstromen, zal het nieuws vroeg of laat toch uitkomen.” 

Destijds gaven de dokters Julian nog drie maanden. “Toen ze vorig jaar borstkanker had, zijn er geen breinscans gemaakt, dus we hebben dit nooit geweten. Gelukkig, eigenlijk, want daardoor hebben we de afgelopen 18 maanden een waanzinnig leven geleid (en zijn we vier keer getrouwd), zonder dat we wisten dat dit doomscenario ons stond te wachten.”

22 | The Project
‘Veel mensen hebben niet door dat je als homokoppel in slechts 24 landen mag trouwen’, aldus het koppel eerder dit jaar in een interview met Winq.nl. Daarom bedachten ze ‘22 | The Project’. Deze performance viert op een positieve manier dat het inmiddels op 26 plekken wel kan (sinds het bedenken van het project kwamen er al weer 4 landen bij waar homostellen mogen trouwen). ‘Kunst werkt geestverruimend, dus voor ons is dit het perfecte medium om bewustzijn te creëren.’

Wij wensen Fleur, haar familie en vrienden heel erg veel sterkte. 

Beeld: Jo Vandenbroucke