Uit de kast komen voor je moeder is voor velen al een emotioneel moment. Maar als je ergens woont waar je eigenlijk nooit te maken hebt met andere gays in je omgeving, is het soms lastig voor moeders en vaders om op zo’n coming out te reageren. Een moeder uit de Amerikaanse staat Mississippi wist niet zo goed wat ze met haar zoon aan moest toen die vertelde dat hij op jongens viel.

Haar oplossing: ze zocht online het telefoonnummer op van een gay bar in haar staat om advies te vragen aan wie er ook maar opnam. Ze kreeg een zekere Kara Coley aan de lijn, die barkeeper is in SIPPS, een homokroeg in Gulfport, Mississippi. Die deelde op Facebook het volgende telefoongesprek.

Kara: Goedenavond, fijn dat je belt met Café SIPPS!
Moeder: Is dit een gay bar?
Kara: De bar is voor iedereen, maar de meeste bezoekers zijn gay.
Moeder: Mag ik iets vragen?
Kara: Natuurlijk.
Moeder: Bent u gay?
Kara: Ja mevrouw.
Moeder: Hoe had je het allerliefste dat je ouders hadden gereageerd toen je uit de kast kwam?
Kara: Eh…..
Moeder: Mijn zoon heeft het me net verteld. Ik wil geen dingen zeggen waardoor hij in de war raakt.
Kara: Ik denk dat je hem moet laten weten dat je hem accepteert zoals hij is en dat je van hem houdt. Wacht, accepteer je het überhaupt dat hij gay is?
Moeder: Eh, ja… Als dat is wat hij wil.
Kara: Dan moet je hem absoluut laten weten dat je hem accepteert en van hem houdt. Ik denk dat het dan helemaal goedkomt.
Moeder: Oké, dankjewel.
Kara: Graag gedaan en heel veel geluk!

Nadat Kara de conversatie op Facebook had geplaatst, kreeg ze een stroom aan reacties. Een daarvan: “Als een moeder niet weet wat ze moet doen, vraagt ze om advies. Dat noem ik vooruitgang.”

Bron: Gay Times