Op culinaire reis

Waar eet Winq?

Hier schuift de redactie van Winq graag aan

Leestijd: 1 minuut - door Winq redactie op 08 februari 2018

Laat jij een bord met eten bepalen wat de volgende stedentrip wordt? Het team van Winq weet raad en biecht op aan welke tafeltjes in Europa zij onlangs is aangeschoven.

1. Dishroom Shoreditch
Roel Janssen Redacteur
Londen Engeland

Move over, Camden Town, Shoreditch is waar je anno 2018 in Londen moet zijn. Hippe mensen bevolken de vintage winkeltjes en overal vind je leuke restaurants en conceptstores. Mijn favoriete restaurant Dishroom zit op verschillende plekken in Londen, maar de leukste vind je in Shoreditch. Modern Indiaas met een Brits sausje. Het personeel is onwijs vriendelijk en voor de liefhebbers is er zelfs een vegan menu. Ook als ontbijt, met vegan worstjes en al. Tip: bestel de big vegan: een feest.

waar-eet-winq
Dishroom Shoreditch in Londen

2. Harry's
Edwin Hanssen
Artdirector
Maastricht Nederland

In die sjieke (Maastrichts voor mooie) stationsbuurt Wyck bevindt zich restaurant Harry’s. Het heeft een grootstedelijk, stijlvol en fris interieur. Als je reserveert, vraag dan of je een tafel vóór de open keuken kunt krijgen. Het is prachtig om tijdens het diner te zien hoe de keukenbrigade alles bereidt: als een theatervoorstelling. De gerechten zijn eenvoudig maar prikkelend. Ik deelde met mijn tafelgenoot de heerlijk malse côte de boeuf. Deze special wordt aanbevolen voor twee personen, maar wat mij betreft kun je ‘m prima vierendelen. Dan heb je nog wat ruimte voor het mandarijndessert.

waar-eet-winq
Harry's in Maastricht

3. Miss’Opo
Jauke de Boer Stagiair
Porto Portugal

Afgelopen zomer ben ik met drie vrienden voor het eerst in het mooi Porto geweest. Na wat rondwandelen in het historische centrum ontdekten we Miss’Opo, gelegen in een gezellig straatje. Een klein, warm en persoonlijk restaurantje met elke dag een nieuw en met de hand geschreven menu. Naast het feit dat ik hier voor het eerst van mijn leven konijn heb gegeten, is de gastvrijheid van het personeel mij sterk bijgebleven. Als ik aan Porto terugdenk, ontbreekt deze ervaring nooit.

waar-eet-winq
Miss'Opo in Porto

4. Tapasbar La Flauta
Thomas van Huissteden Stagiair
Barcelona Catalonië

Volgens locals krijg je hier de beste tapas van Barcelona. Het interieur is een beetje saai, maar er staan wel altijd rijen voor de deur – dan móét het eten wel goed zijn. La Flauta ligt midden in de gay uitgaanswijk, ideaal dus als rustmoment tussen de borrel en het zware uitgaan. Probeer de garnalen, gefrituurde ansjovis en uiteraard de flautas zelf: brood gevuld met vlees.

waar-eet-winq
Tapasbar La Flauta in Barcelona

5. Restaurant Reykjavík
Martijn Tulp Redacteur
Reykjavik IJsland

Restaurant Reykjavík is gevestigd in een van de oudste gebouwen van Reykjavik. Toen in 1888 door de gemeente werd besloten om alle huizen te nummeren, kreeg dit gebouw het eerste: Vesturgata 2. Om dit gebouw heen lopen de nummers alleen nog maar op, en het gebouw van restaurant Reykjavík is daarmee het exacte centrum van de stad. Je kunt er à la carte eten, maar wat mij vooral trok is het waanzinnige buffert – enorm uitgebreid, met vlees, zalm die op allerlei manieren is bereid en vele andere gerechten. Ik stort mij er altijd op de gepocheerde zalm. Je kunt er ook de IJslandse delicatesse, gezouten haai, proeven, als je dat aandurft. Ze hebben er zelfs plakjes walvis. Niet van het superbedreigde soort, overigens. En het zijn zúlke dunne plakjes, daar voelt zo’n dier bijna niets van.

waar-eet-winq
Restaurant Reykjavík

6. Can d’en Parra
Roos Aaldering Accountmanager
Ibiza-stad Spanje

Restaurant Can de’n Parra is gelegen in het hart van Dalt Vila, het ommuurde historische centrum van Ibiza. Bij het rondwandelen werd ik geprikkeld door de prachtige locatie van het restaurant. Het terras bestaat uit mooi gedekte tafeltjes die op een stenen trap staan, tegen de oude stadsmuur aan. Ik heb er bijzonder genoten van de paella met kreeft en andere verse vis. Deze werd geserveerd in een grote pan die naast onze tafel werd neergezet. Ik heb hier een heerlijke avond gehad.

waar-eet-winq
Can d'en Parra

Benieuwd waar de rest van de redactie graag eet? Check hier de complete lijst van favoriete restaurants door Europa. 

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 102

Deze keer: queer in tijden van corona

Neem een abonnement

Geef cadeau