Op culinaire reis

Deel twee: Waar eet Winq?

Hier eet de redactie van Winq

Leestijd: 1 minuut - door Winq redactie op 22 maart 2018

Laat jij een bord met eten bepalen wat de volgende stedentrip wordt? Het team van Winq weet raad en biecht op aan welke tafeltjes in Europa zij onlangs is aangeschoven.

1. Östermalms Saluhall
Sandra Tielenburg Commercial Director
Stockholm Zweden

Het is niet verwonderlijk dat ze in Zweden wel weten hoe je verse vis kunt bereiden. In de Östermalms Saluhall in Stockholm eet je de beste toast skagen ever. Prachtig overdekte hipster foodmarket met rood geblokte tafelkleedjes. Net als het ABBA-museum een must visit in misschien wel de mooiste stad van Scandinavië.

waar-eet-winq
Östermalms Saluhall

2. Chutnify
Rik Alexander Online redacteur
Berlijn Duitsland

Als vegetariër ben ik dol op Indiaas eten. Curry, tandoori, tikka massala, dat zijn de meest beroemde gerechten. Maar de Indiase keuken is net zo veelzijdig als het land groot is. Midden in het Berlijnse Prenzlauer Berg schoof ik aan bij Chutnify, waar ze South Indian Streetfood serveren. In berlijn en omstreken is het restaurant wereldbeoremd om haar dosa’s: een soort pannenkoek, die je kunt vullen met allerlei gerechtjes die vers worden klaargemaakt. Neem plaats in het restaurant, of als het weer het toelaat op het kleurrijke terras. Neem een stukje dosa, vul het met een gerechtje en doe je ogen even dicht. Je waant je heel even in India. Menig Berlijner heeft er een U-Bahn-rit van een uur voor over om hier te gaan eten.

waar-eet-winq
Chutnify

3. Duck Private Cheffing
Martijn Kamphorst Hoofdredacteur Online
Thessaloníki Griekenland

Ben je in Griekenland en blief je graag eens iets anders dan Souvlaki, tzatziki of moussaka? Bij het knusse Duck, verstopt op een industrieterrein net buiten het centrum van Thessaloníki, zijn deze oersaaie klassiekers in geen velden of wegen te bekennen. Oorspronkelijk was de zaak bedoeld als kantine voor de omliggende bedrijven – vandaar de ietwat vreemde locatie – maar inmiddels trekt Duck bezoekers uit stad, land en ver daarbuiten. Niet voor niets staat chef-kok Ioanna Theodorakaki met haar restaurant te boek als een van de beste eetgelegenheden van Griekenland. Dat is niet terug te zien in de prijs: voor zo’n veertig euro eet je je hier tonnetjerond.

Duck Private Cheffing

4. Haus Hiltl
Edwin Reinere Hoofdredacteur
Zürich Zwitserland

In 1898 opende Ambrosius Hiltl zijn vegetarische restaurant. Volgens het Guinness Book of Records als eerste in de wereld. Waar de meeste restaurants misschien één veggieburger op het menu hebben, heeft Hiltl er maar liefst acht – hier wordt vega serieus genomen. Er zijn pasta’s en er is een Indiase kaart en ook het buffet is overdadig. Ik ben geen vegetariër, maar weet dat we best weleens minder vlees kunnen eten. Maar ik wil wel graga lekker eten en dat hebben ze bij Hiltl goed begrepen. Ook leuk: als de keuken eenmaal gesloten is, verandert het grote restaurant in een club. De jonge (want: vega) restaurantgasten maken er dan een latertje van.

Haus Hiltl

Benieuwd waar de rest van de redactie graag eet? Check hier de complete lijst van favoriete restaurants door Europa. 

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 101

Deze keer: de winnaars van de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau