Onlangs kondigde Facebook-opperhoofd Mark Zuckerberg aan dat we de komende tijd meer berichten van vrienden en familie in onze nieuwsfeed kunnen verwachten. Hartstikke fijn natuurlijk, maar voor wie bang is ineens overladen te worden met koddige babyfoto's en de avonturen van je tante in Zuidoost-Lutjebroek, hebben wij een prettig alternatief.

Met het volgende driestappenplannetje blijf jij lekker op de hoogte van alle artikelen op Winq.nl.

  1. Ga naar de Facebookpagina van Winq
  2. Druk op ‘volgend’ (of ‘volgen’, als je ons nog niet volgt)
  3. Selecteer ‘als eerste weergeven’. Op die manier hoef je nooit meer een artikel te missen. 

Wat betekent de nieuwe stap van Facebook?
De afgelopen weken speculeren velen wat de nieuwe stappen van Facebook zullen betekenen voor gebruikers en bedrijven. Vorige week kondigde het bedrijf bijvoorbeeld aan dat in de toekomst aan gebruikers gevraagd zal worden om de betrouwbaarheid van nieuwsmedia te beoordelen. In essentie een goede stap, gezien Facebook de afgelopen tijd kampte met de verspreiding van veel nepnieuws, maar wat betekent deze stap voor media met een kwetsbare doelgroep?  

Dat vraagt ook Benjamin Cohen, CEO van gaysite PinkNews, zich af. “Hoe voorkomt Facebook dat homofobe of antisemitische mensen gay- of Joodse media straks als onbetrouwbaar gaan bestempelen?”, vroeg hij in een open brief aan Adam Mosseri, hoofdverantwoordelijke voor de nieuwsfeed van Facebook. “En hoe zorg je ervoor dat mensen geen bronnen die homofobie verspreiden als betrouwbaar bestempelen?”

Lees hier meer over de veranderingen van Facebook.