Call Me By Your Name maakt kans op de belangrijkste prijs van de avond, die van Beste Film. Daarnaast maakt acteur Timothée Chalamet kans op de prijs voor Beste Acteur. Het nummer ‘Mystery of Love’ uit de film is genomineerd als Beste Nummer en de film kan de prijs voor Beste Bewerkte Scenario winnen.

Eerder dit jaar werd Call Me By Your Name genomineerd voor 3 Golden Globe Awards. De film ging er echter met geen een naar huis, ze wonnen wel de prijs voor Beste Bewerkte Scenario tijdens de Critics’ Choice Awards.

In Call Me By Your Name volgen we het verhaal van de 17-jarige Elio (Timothée Chalamet) en zijn intellectuele ouders. Zijn vader, een eminente professor in Grieks-Romeinse cultuur en zijn moeder Annella, een vertaler, nodigen iedere zomer een stagiair uit om in hun Italiaanse villa te komen proeven van het goede leven en hun kennis. Dit jaar is de knappe Amerikaanse Oliver (Armie Hammer) de gelukkige. Wanneer Oliver arriveert, raakt Elio gelijk betoverd door deze pak 'm beet 10 jaar oudere adonis. 

Lees hier de Gay.nl-recensie van Call Me By Your Name (*****)

Beste Buitenlandse Film 
De Chileense transfilm Una mujer fantástica is genomineerd voor Beste Buitenlandse Film. De Oscars worden op 4 maart uitgereikt in Amerika.