Verschillende slachtoffers van zinloos geweld gaan de komende drie jaar naar scholen om te praten over de impact die het geweld had op hun leven. Ook de film Fataal van Jesse Bleekemolen wordt vertoond, die gaat over zinloos geweld.

Ronnie en Jasper Sweratan-Vernes liepen in de nacht van 2 april na een avondje stappen hand in hand over de Nelson Mandelabrug in Arnhem. Daar werden ze in elkaar geslagen door vijf minderjarige jongens. Volgens de slachtoffers gebruikte een van hen daarbij een betonschaar; Ronnie verloor door het geweld een aantal tanden.


Alle mannen hand in hand
Het voorval leidde tot grote verontwaardiging en trok internationale media-aandacht. Kort na het incident organiseerde de Arnhemse homohoreca een demonstratie voor het mishandelde stel op het Jansplein. ‘Dit onrecht moeten we niet over ons heen laten gaan. Het is tijd voor een signaal naar de samenleving’, aldus organisator Arold Dingemans destijds. Diverse politici en andere bekendheden liepen daarnaast naar aanleiding van een oproep van sportverslaggeefster Barbara Barend hand in hand over straat om een statement te maken tegen homofobie.

Bron: Nederlands Dagblad