“Het verhaal speelt zich af in de jaren tachtig, de periode dat hiv en aids werden ontdekt. De ziekte gaat een relevante rol spelen in een vervolg”, heeft filmmaker Luca Guadagnino laten weten. “Ik zie een eerste scene voor in 1988, als Elio in een bioscoop kijkt naar Once More van regisseur Paul Vecchiali. Dat was de eerste Franse film die het onderwerp aids aansneed.” 

Call Me By Your Name
In Call Me By Your Name volgen we het verhaal van de 17-jarige Elio (Timothée Chalamet) en zijn intellectuele ouders. Zijn vader, een eminente professor in Grieks-Romeinse cultuur en zijn moeder Annella, een vertaler, nodigen iedere zomer een stagiair uit om in hun Italiaanse villa te komen proeven van het goede leven en hun kennis. Dit jaar is de knappe Amerikaanse Oliver (Armie Hammer) de gelukkige. Wanneer Oliver arriveert, raakt Elio gelijk betoverd door deze pak 'm beet 10 jaar oudere adonis. 

De film werd al genomineerd voor vier Oscars en kreeg een Critics’ Choice Awards. Behalve de verhaallijn van de van de tweede film, heeft de regisseur nog iets laten weten. Hij wil de personages namelijk in verschillende periodes van hun leven gaan volgen. Een beetje zoals in de film Boyhood waarin de regisseur de acteurs gedurende 12 jaar volgden.

Call Me By Your Name gaat over opgroeien, over het ontdekken wie je bent. Het tweede deel gaat over het vinden van je plek en rol in de wereld. En wat heeft de emotionele klap die Elio aan het slot van de eerste film te verwerken heeft gekregen voor effect gehad op de loop van zijn leven?”

Bron: RTL nieuws