Jeroen van Koningsbrugge, acteur in de succesvolle serie Smeris vroeg kickbokser Rico Verhoeven een rol te spelen in zijn serie. “Hij vertelde me: ‘Ik denk dat ik een leuke rol voor je heb als huurmoordernaar. Dan gaan wij samen in een gevecht’.”

Rico leek het wel wat. “Het zou mijn eerste grote ding zijn in Nederland. Toen belde de regisseur mij en ik was helemaal ‘aan’ gewoon. Hij zei: ‘Je mag Jeroen oppakken en door een glazen tafel heen gooien.’ Ik dacht: dit wordt top! Jeroen is mijn maatje, maar dat zijn toch leuke dingen.”

Tot het moment dat hij erachter kwam dat hij een homoseksueel personage moest gaan spelen. “Dat ging een soort van tegen mijn gevoel in, want in mijn sport is het echt een ego-ding. We hebben echt een groot ego.”

“Ik heb helemaal niks tegen homoseksuele mannen”, vervolgde de sporter. “Maar ik was bang dat als dat mijn eerste rol zou zijn, dat het zou worden: ‘Daar heb je Rico, die homoseksuele kickbokser.’ Als ik al vijf dingen gedaan had en dan dit zou doen, dat is het: hé, hij kan dit ook, super tof. Maar als eerste ding voelde het voor mij niet goed.”

Bron: Mediacourant