Vertel eens iets meer over jezelf.
“Ik heet Mason Haven en ik ben gek op seks. Ik ben opgegroeid in New Brunswick, Massachusetts en woon nu in Toronto. Ik werkte vroeger als bouwvakker, maar nu ben ik fulltime webcamperformer.”

Wat doe je wanneer je niet achter de camera zit?
“Dan omring ik mezelf met fijne mensen en geniet ik van het leven. Ik ben altijd op jacht naar nieuwe restaurants en andere hotspots.”

Hoe is het om op straat herkend te worden van je webcamwerk?
“Iedereen die me tot nu toe op straat herkende, reageerde heel positief. Het geeft me een nederig gevoel om anderen vrolijk te maken. Ik heb zelfs weleens een drankje gedronken of een gesprek gevoerd met enthousiaste kijkers.”

Wat vind je van de webcamcommunity?
“Mijn ervaring met de webcamcommunity is tot nu toe fantastisch. Iedereen is heel open-minded en accepterend. Het is de hoofdreden dat ik zo van dit werk geniet.”

Als je een superheld zou kunnen zijn in een pornoparodie, wie zou dat dan zijn en waarom?
“Superman natuurlijk, vanwege zijn x-ray vision. Op die manier zou ik altijd precies weten waar ik aan begin voordat ik met iemand de koffer in duik.”

"Ik zou er wel voor open staan een keer met een man op te treden"

Denk je dat je ooit je horizon zult verbreden en een keer met een man zou optreden? En zo ja, waar zou je dan een grens trekken?
“Ik zou er wel open voor staan. Ik zou er geen probleem mee hebben om me een keer samen af te trekken met een man.”

Voor welke uitdagingen heb je als performer gestaan?
“Een van de meest uitdagende dingen is optreden op een traag moment van de dag, of voor een kamer die helemaal stilvalt. Soms vergeten mensen dat je bij CAM4 niet alleen kunt kijken, maar ook kunt chatten met mij en andere kijkers. Sommige kijkers zijn een beetje geïntimideerd in het begin en durven niks te zeggen. Dat duurt meestal gelukkig niet lang, ik ben een lieve vent.”

Wat vind je fijner: alleen optreden, of samen met je partner? Waarin zitten de voor- en nadelen?
“Met mijn partner optreden vind ik leuker. We hebben allebei unieke kwaliteiten en maken gebruik van elkaars energie. De keerzijde is dat soms een van ons z’n dag niet heeft en de ander daar dan in meesleurt.”

Was je toen je met cammen begon van plan om er je carrière van te maken?
“Toen ik voor het eerst een webcamshow gaf, werkte ik nog in de bouw. Het was gewoon voor de lol. Ik bereikte op een gegeven moment een punt waar ik moest kiezen voor het een of het ander. Ik ben tot nu toe dik tevreden met de keuze die ik heb gemaakt. Ik leer nu iedere dag fantastische nieuwe mensen kennen.”

Is er nog iets wat je heel graag zou proberen voor de camera?
“Ik zou heel, heel graag een trio willen hebben tijdens een show.”

Heb je tips voor mannen die ook overwegen om webcamperformer te worden?
“Het beste advies dat ik aan cammers in spe kan geven: probeer het gewoon uit, wees jezelf en probeer ervan te genieten.”

Mason geeft liveshows op CAM4 en is tevens te volgen via Twitter en Instagram.