De hoofdredactie van VTM benadrukt dat er niets verandert voor Bo. De journalist is vandaag voor het eerst te zien als Bo. 

In een brief vertelt ze haar verhaal. “Ik heb de beslissing genomen om voortaan als vrouw door het leven te gaan”, begint Bo de brief. “Dit zal bij velen totaal onverwacht overkomen, maar voor mij en mijn omgeving is dat niet het geval. Mijn beslissing om van geslacht te veranderen, neem ik niet lichtzinnig.” 

"Mijn vrouw weet sinds ons huwelijk dat ik vrouwelijke trekjes heb"

Op achtjarige leeftijd wist Bo eigenlijk al dat ze een vrouw is. “In mijn puberteit en tijdens mijn studententijd ben ik mij ook zo beginnen te kleden. Dat is meer dan veertig jaar geleden. Ik ben toch getrouwd en na dertig gelukkige jaren en twee kinderen ben ik nog altijd samen met de vrouw van mijn leven.” 

Vijftien jaar geleden dacht Bo al na over een transitie, maar toen was ze te bang haar baan te verliezen. “Voor mijn partner, kinderen en naaste familie is mijn beslissing niet gemakkelijk geweest, maar we zijn vastberaden deze moeilijke tocht samen af te leggen en tot een goed einde te brengen.” 

Zware jaren
In het programma Cathérine vertelde Bo over haar leven. “Mijn vrouw weet al sinds ons huwelijk dat ik vrouwelijke trekjes heb, maar het is nog niet zo lang geleden dat ze echt beseft heeft dat ik een vrouw wil worden.”

Ze herinnert zich een mooi moment tijdens de feestdagen: “Mijn dochter pakte me vast en zei: ‘Papa, je ziet er beter uit als vrouw, ga ervoor’.”

Bron: VTM