Mark werd bekend door zijn rol als Noah Puckerman in de populaire serie Glee. Hij speelde de rol van 2009 tot 2015. Onder de naam Jericho bracht hij verschillende albums uit.

Mark werd vorig jaar aangeklaagd omdat de politie in 2015 meer dan vijftigduizend pornografische foto’s van minderjarige op zijn computer had gevonden. Hij ging later akkoord met een gevangenisstraf van vier tot zeven jaar, een registratie als zedendelinquent en een omgangsverbod met minderjarigen. De uitspraak zou over twee maanden plaatsvinden.

In oktober werd al bekend dat de acteur afgelopen zomer een zelfmoordpoging had gedaan. Amerikaanse media bevestigen dat Mark dinsdag zelfmoord heeft gepleegd. Zijn advocaat bevestigt aan The Huffington Post dat hij is overleden. “De familie waardeert de steun die zij krijgen en vraagt of hun privacy gerespecteerd kan worden.”

Hij is niet de eerste ster uit Glee die zelfmoord heeft gepleegd, in 2013 overleed acteur Cory Monteith (Finn) aan een overdosis drugs.

Reacties
Op Intagram deelde Glee-acteur Matthew Morrison een foto van hemzelf met Mark en Cory. Ook regisseur Paris Barclay deelde een foto. 

 

😇😔😇

Een bericht gedeeld door Matthew Morrison (@_matthew.morrison_) op