Tijdens de promotie van het laatste Harry Potter-boek in 2007 deed J.K. Rowling deze onthulling. Er werd nogal wisselend op gereageerd omdat er in haar boeken en in de films niets van was te zien.

Inmiddels zijn we elf jaar verder en komt binnenkort het tweede deel uit van de vijfdelige filmserie Fantastic Beasts And Where To Find Them. Dit is een prequel van de Harry Potter-films, en gaat onder meer over de jonge Dumbledore. Die wordt gespeeld door Jude Law. Grindelwald is ook in de films te zien, hij wordt gespeeld door Johnny Depp.

Maar wie nu verwacht dat de vonken er vanaf vliegen tussen de twee acteurs, komt bedrogen uit. Er is namelijk helemaal niets te zien van de relatie tussen de twee. Sterker nog: in de film zal Dumbledores homoseksualiteit niet expliciet aanwezig zijn. De reden, aldus regisseur David Yates: de fans weten het toch al.

Op social media zijn de fans niet blij. Het gaat in de film, die de ondertitel The Crimes of Grindelwald heeft gekregen, wél expliciet om de strijd tussen Dumbledore en Grindelwald. Dat ze ex-geliefden zijn is dan ineens geen belangrijk gegeven meer?

Intussen is J.K. Rowling van alle kanten bestookt met kritiek. Dus deed ze dit op Twitter:

 

Bron: Entertainment Weekly