'Homoseksualiteit hoort niet in de kerk thuis' en 'Homoseksualiteit is een zonde, net als stelen en moorden, maar voor elke zonde is vergiffenis mogelijk'. Dat schreef Andrej drie jaar geleden op Facebook. “Dat is niet de CDA-cultuur”, reageerde voorzitter Hans Meerman destijds. Zijn vrouw, oud-fractievoorzitter Cilia Meerman, noemde de uitspraken ‘vreselijk’ en Andrej besloot op te stappen.

Vreeling kwam vaker in opspraak. Hij wilde een ‘stille tocht’ op touw zetten voor een opgedoekte jongerenraad, wat op groot verzet van de raad kon rekenen. Bovendien werd hij vijf jaar geleden opgepakt omdat hij een kwetsende tekst had getwitterd na de zelfmoord van een 13-jarig meisje.

Laatste kans
Nu is de jonge politicus toegetreden tot het bestuur van de afdeling Arnhem van het CDJA, de jongerentak van het CDA. Volgens woordvoerder Klaas Volkering ging daar een gesprek aan vooraf waarin Vreeling spijt zou hebben betuigd van zijn uitspraken. 

Ze willen hem een tweede kans geven. De laatste, valt in de Gelderlander te lezen: “Want als politieke partij willen we niet met zulke denkbeelden geassocieerd worden.”

Op Twitter regent het ondertussen negatieve reacties. 

Bron: De Gelderlander / Beeld: AD en CDA