Tijdens de campagne worden selfies verzameld onder het motto ‘Let’s face hiv together’. Doel is om tijdens de Wereld Aids Conferentie in Amsterdam met een miljoen selfies te laten zien dat het klaar moet zijn met uitsluiting en discriminatie van mensen met hiv.

Ook in ons land krijgen mensen met hiv nog vaak te maken met stigmatisering en discriminatie. Veel mensen durven hun hiv-status niet te delen met anderen, uit angst voor afwijzing en vooroordelen. Vanwege dit stigma laten mensen zich ook minder snel testen, met als gevolg uitstel van behandeling.

Iedereen kan een selfie uploaden op de campagnesite MillionPositiveFaces.nl en deze delen via social media met de hashtag millionpositivefaces.

Het getal 100x100x100 = 1 miljoen selfies staat symbool voor: 100% van de mensen met hiv in de wereld weet wat hun status is, allen hebben toegang tot hiv-zorg en bij iedereen slaat de behandeling aan. Het doorbreken van stigma en stoppen van discriminatie speelt daarbij een belangrijke rol.

De campagne #millionpositivefaces is een initiatief van de Hiv Vereniging in samenwerking met ViiV Healthcare en het OLVG, stadsziekenhuis van Groot-Amsterdam.

Doe mee en upload je selfie via www.millionpositivefaces.nl