Rihanna is aanwezig bij een conferentie in Senegal, waar ze samen met de Franse president Emmanuel Macron zal spreken. Rihanna is ambassadeur van The Global Partnership for Education. Die organisatie zamelt geld in voor kwetsbare kinderen in 65 landen.

Een nobel streven, dat helaas op weerstand bij religieuze groeperingen omdat Rihanna eraan meewerkt. Zo’n dertig moslimgroeperingen hebben zich verzameld onder de naam ‘Geen vrijmetselarij en homoseksualiteit’ en beschuldigen Rihanna ervan dat ze lid is van de ‘gay illuminati’, die met een verborgen agenda homorechten zou promoten.

Een woordvoerder genaamd Cheikh Oumar Diagne beweert: ‘Ze houdt het niet eens verborgen: ze is lid van de illuminati, wat weer onderdeel is van de Vrijmetselaars.’ Volgens hem zal Rihanna ervoor zorgen dat toekomstige generaties ‘trouwe volgers worden van Satan’.

Senegal is vergeleken met andere Afrikaanse landen redelijk tolerant, maar religie heeft veel impact op de maatschappij. Meer dan 90% van de bevolking noemt zich moslim.

Rihanna heeft zich altijd uitgesproken voor de acceptatie van homoseksualiteit. Zo gaf ze vorig jaar een fan advies over zijn coming out.

Bron: GayStarNews