Gay Bob stamt uit 1977 en is zo’n 30 centimeter groot. Hij heeft een oorbel en in zijn broek geen platte bobbel maar een anatomisch min of meer correct uitgevoerde penis, van plastic weliswaar maar toch.

Volgens de maker, Harvey Rosenberg, was het de bedoeling dat Bob op Paul Newman en Robert Redford moet lijken. In een advertentie wordt de pop als volgt aangeprezen: ‘Hij zit, hij staat, hij kan elke positie aannemen. En aangezien Bob anatomisch correct is, kan hij zelfs met zichzelf spelen zonder blind te worden. Gevolgd door de tekst: ‘Move over Barbie and Ken, Gay Bob is here!’

In 1978 beloonde de Amerikaanse versie van het mannenblad Esquire de pop met een Dubious Achievement Award. Daarna brak er een storm van kritiek los. Een lobbygroep met de naam Protect America’s Children kwam met een statement waarin ze opriepen tot een boycot omdat homoseksualiteit verderfelijk was. Ze waren bang dat Gay Bob een nieuwe serie poppen zou aanwakkeren, zoals ‘Priscilla de Prostituee’ of ‘Danny de Drugsdealer’.

Afijn, Gay Bob was geen lang leven beschoren, want niemand kende hem eigenlijk nog. Dus gingen de foto’s meteen viraal op de sociale mediakanalen.

Hier een foto van Gay Bob in vol ornaat.

Gay Bob

Bron: GayStarNews