The Politician wordt gemaakt door Brad Falchuck, Ian Brennan en Ryan Murphy, die terugkeert naar zijn Glee-roots. De nieuwe serie zal namelijk wederom gezongen scènes bevatten.

Ben Platt is gestrikt voor de hoofdrol. Hij won een Tony, een Amerikaanse theaterprijs, voor zijn rol in de musical Dear Evan Hansen. In The Politician is hij te zien als een rijke, ambitieuze, jonge politicus. In ieder seizoen is te zien hoe hij in een politieke race is verwikkeld.

Barbra Streisand en Gwyneth Paltrow staan allebei op het punt om ja te zeggen tegen een rol (of nee, maar dat hopen we niet).

Ryan Murphy heeft met The Politician weer een nieuwe serie aan zijn tv-imperium toegevoegd. Nip/Tuck en Glee zijn alweer jaren geleden gestopt, maar American Horror Story en American Crime Story lopen nog. De laatste is momenteel te zien op tv en draait om Andrew Bucananan, de seriemoordenaar die het voorzien had op Gianni Versace.

Verder werkt Murphy aan een vervolg op Feud. Na een eerste seizoen over de vete tussen Joan Crawford en Bette Davis komt in het nieuwe seizoen de vechtscheiding tussen Prince Charles en Lady Di aan bod.

Dan is er nog 9-1-1, een serie over de levens van zogeheten ‘first responders’, zoals agenten, ambulancemensen en brandweermannen. Angela Bassett, Peter Krause en Connie Britton spelen hierin de hoofdrollen. Drie weken geleden werd een tweede seizoen aangekondigd.

Twee nieuwe series van Murphy’s hand zijn Pose, over New York in de jaren tachtig, en Ratched. De laatste is een prequel van One Flew Over the Cuckoos Nest en draait om de duivelse hoofdzuster van een inrichting, een rol van Sarah Paulson. Pose gaat in op het materialisme en de rijkdom van Trump en consorten in Manhattan, én op de underground ball-scene in Brooklyn. Eerder werd bekend dat Pose de grootste transgender-cast ooit heeft. Een bekende naam die meespeelt is James Van Der Beek uit Dawson’s Creek.