Dan Reynolds is in een strenggelovig gezin opgegroeid. Zelf is hij heteroseksueel, maar hij kwam er al vrij snel achter dat homo’s niet geaccepteerd worden binnen de Mormoonse kerk. Daarover maakt hij voor HBO de documentaire Believer, is op 3FM te lezen.

Op 18-jarige leeftijd begon hij te twijfelen aan zijn toewijding aan de kerk. Dat was toen hij, een week voordat hij begon aan een studie aan een universiteit gerund door de kerk, aan een dominee vertelde dat hij seks had gehad met zijn vriendin. “Het was de eerste keer dat ik me besefte dat er iets mis mee was. 

“Je vertelt dat iets natuurlijks, zondig is.” Hij vertelt dat LHBT’s op nog veel grotere problemen stuiten. Zijn familie is nog steeds bij de Mormoonse kerk en accepteert zijn levensstijl niet. Hij besloot een documentaire over homoseksualiteit binnen het Mormoonse geloof te maken. 

Dat Dan het goed voor heeft met de homo-gemeenschap, is wel te zien aan het feit dat hij onlangs het LoveLoud Festival is gestart. Daarmee vraagt hij aandacht voor de acceptatie van LHBT’s.

Het is nog niet bekend wanneer de documentaire te zien is, een trailer kun je wel bekijken.