Er waren twee leden van de carnavalsvereniging die vroegen of het ‘niet te snel’ was, twee prinsen na die twee prinsessen van vier jaar geleden. Maar toen zei iemand: ‘Maar het zijn toch gewoon ons Mark en Eddie?

Tijdens carnaval verandert Westerbeek in Ut Tusriek. Namens carnavalsvereniging De Twisse Tusstèkers zijn Mark van Lankveld en Eddie Gruyters het eerste prinsenpaar dat het dorp vertegenwoordigt. Op de website delen ze informatie over zichzelf in hun proclamatie. Hun motto luidt: ‘’T makt nie uut wie ge bent, als ge mar feesten kent!’

De Volkskrant ging op bezoek bij Mark (33) en Eddie (48), die elkaar anderhalf jaar geleden leerden kennen. Op zijn 24e kwam Mark uit de kast voor zijn ouders. Mark woont zo’n beetje zijn hele leven al in Westerbeek en groeide op tussen de varkens en de asperges op een boerderij. Eddie komt uit Gemert, een dorp in de buurt. Inmiddels zijn de twee getrouwd en wonen ze in de oude pastorie naast de kerk in Westerbeek.

Mark is al jaren lid van de carnavalsvereniging en toen bekend werd dat hij Prins Carnaval zou worden, was de reactie net als bij Bea en Evelien vier jaar geleden: ‘Het is gewoon zo.’ Dat Eddie aanhaakte vond ook niemand gek. Eddie besloot zichzelf ‘Prinsin’ te noemen, met een knipoog en verder geen flauwekul. Want het gaat nu om Prins Mark. De Volkskrant besluit: ‘Het heeft even geduurd. Maar nu is het gewoon zo.