Jorik is samen met zijn zus Loena Hendrickx naar het Zuid-Koreaanse Pyeongchang afgereisd. Hij is 25 jaar en net als zijn zus is hij fanatiek kunstschaatser. Hoewel hij zegt dat zijn geaardheid geen factor is wanneer hij schaatst, wilde hij er vier jaar geleden bij de Olympische Winterspelen in Sotchi nog niet over praten. “Toen was ik niet klaar om te praten over mijn homoseksualiteit. Ik focuste toen op het sportieve. Ik was er niet mee bezig en beantwoordde de vraag ook niet.” 

Propaganda
Zelf zou hij er niet voor kiezen om in een land als Rusland op vakantie te gaan, gezien het feit dat homoseksualiteit weliswaar wettelijk is toegestaan, maar er wetgeving geldt waarin ‘homopropaganda’ is verboden.

Jorik is afgestudeerd als sportmarketeer, maar momenteel is hij alleen bezig met schaatsen. Daarmee begon hij al op zesjarige leeftijd. Aanvankelijk wilde hij ijshockeyschaatser worden, maar het sierlijke zwieren beviel hem toch beter.  Hij komt uit Turnhout, een plaats niet ver van Antwerpen. Hij is al twee keer nationaal kampioen geweest en vier jaar geleden in Sotchi eindigde hij op de zestiende plaats.

Crowdfunding
Aangezien moeder Hendrickx niet meekon naar Pyeongchang, hebben Loena en Jorik een crowdfundingactie opgezet. Hiermee hebben ze ruim 5000 euro opgehaald, zodat mevrouw Hendri een hotelkamer kon betalen en tickets voor de wedstrijden van haar zoon en dochter.

Op 16 en 17 februari komt Jorik in actie. Hij heeft twee nummers: een korte kür op een muziekstuk getiteld Je Suis Malade en een lange kür op het Concierto de Aranjuez.