Checklist

Krant plaatst artikel: zo herken je een homo

'Hun ogen lichten op als ze knappe mannen zien'

13 februari 2018, Winq redactie, 2 minuten

‘Een homo vindt een baard mooi, draagt merkkleding en zijn ogen lichten op als ze een knappe man zien. Lesbiennes omhelzen elkaar veel, lopen hand in hand en kleineren mannen.’ Deze checklist staat in een krant in Maleisië.

Volgens de krant zijn homo’s naast hun liefde voor baarden te herkennen aan de manier waarop ze naar de sportschool gaan: daar letten ze vooral op andere mannen. Lesbiennes zouden naast het vele omhelzen ook vaak hand in hand met elkaar lopen.

Lokale lhbt-organisaties hebben het artikel veroordeeld. Ze zeggen dat dit het leven van homo’s moeilijker maakt, in een land waar nog wetten gelden uit de tijd van de Britse koloniale overheersing. Op het hebben van een relatie met iemand van hetzelfde geslacht staat een gevangenisstraf van 20 jaar.

‘Veel priesters en andere religieuze personen dragen baarden. Zijn die allemaal gay? Dat is belachelijk.’

Arwin Kumar, een activist en een bekendheid op de social media in Maleisië, zegt te vrezen dat door dit soort artikelen mensen vermoord kunnen worden. In een YouTube-video zegt hij dat er belangrijker zaken zijn waar het land zich druk om zou moeten maken.

Het idee dat met name homo’s baarden dragen noemt hij belachelijk. ‘Veel priesters en andere religieuze personen dragen baarden. Zijn die allemaal gay? Dat is belachelijk.’

Bron: Winq.com

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau