Roxeanne Hazes wint Edison-prijs

"Deze is voor ons kind"

13 februari 2018, Roel Janssen, 2 minuten

Haar vader won er al een in 1991, nu heeft Roxeanne Hazes zelf ook een Edison Award gewonnen. De zangeres ontving het beeldje voor haar plaat In Mijn Bloed als beste Nederlandstalige productie.

In een prachtige rode jurk, waarin haar zwangerschapsbuik goed te zien was, kwam Roxeanne Hazes het podium op om het beeldje in ontvangst te nemen. “Deze is voor de kleine.” De jury schrijft dat “Hazes zichzelf opnieuw heeft uitgevonden als kwetsbare popdiva die put uit rock, pop, levenslied, R&B en dance". "Onze monden vielen open.”

Op Instagram schrijft de zangeres: “Probeer nooit iets te overhaasten dat tijd nodig heeft om te groeien. Geduld is zoiets moois … In Mijn Bloed is mijn eerste kindje. Geboren uit liefde, onzekerheid, uit niet weten wie je bent of wat je wilt. Mijn album staat voor wie ik nu ben: ik weet wat het betekent om gelukkig te zijn.”

“Ik besef maar al te goed dat het saai is om perfect te zijn en dat ieder dieptepunt betekent dat er maar één weg is: omhoog!.”

Lees ook ‘Ik ben verloofd met een man, maar heb denk ik meer vriendinnetjes dan vriendjes gehad’

Natuurlijk zijn er nog veel meer prijzen uitgereikt in Amsterdam. Ronnie Flex ging met twee prijzen naar huis: in de categorie Hiphop en Beste Album. Nieuwkomer van het jaar werd NAAZ, zij kreeg ook de prijs voor Beste Videoclip.

Andere prijswinnaars zijn Chef’Special in de categorie Pop, Di-Rect (Rock), Yellow Claw (Dance), Thomas Azier (Alternatief), Tino Martin (Volksmuziek) en Wulf voor Beste nummer.  

WON!!! Voor mijn kind. 🤰🏻❤ @edison.pop

Een bericht gedeeld door ⚡️⚡️⚡️⚡️DOCHTER DRE⚡️⚡️⚡️⚡️ (@roxeannehazes) op

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau