Het comeback-seizoen van Will & Grace is in het VK te zien op Channel 5. Tijdens een mediaoptreden werd Sean Hayes gevraagd naar de talloze gastoptredens in de serie van beroemdheden. Zo speelde Madonna in seizoen vijf mee in een aflevering, als Liz, de nieuwe huisgenoot van Karen.

Complimenten
Sean vertelde dat Madonna niet gediend was van zijn complimenten. “Het begon geweldig. Madonna kwam binnen en we lazen samen de teksten door. Het repeteren ging heel goed. Ik wist dat ze nerveus was, dus prees ik haar zodat ze zich beter zou voelen. Ik riep dingen als: ‘Dat was heel grappig!’ en: ‘Dat was geweldig’. Waarop Madonna zei: ‘Dankjewel. Jouw goedkeuring heb ik écht nodig’. Ik dacht: ‘Oh my God, Madonna is mijn idool. Nu haat ze me!’”

Vorige week maakten Eric McCormack en Debra Messing hun opwachting in de Graham Norton Show. Ook zei hadden een verhaal over Madonna. McCormack, die Will speelt in de serie, vertelde: “Bij de eerste repetitie kwam ze te laat binnen. Ze wist niet wie Jack speelde en elke dag kwam ze op de set met de mededeling: ‘Sorry, ik weet jullie namen niet meer’.”

Rachel
Maar, zo voegt hij toe: bij het afscheid vond hij een kistje met rozen in zijn kleedkamer met een tekst: “Als het mocht van mijn man had ik je naam op mijn arm laten tatoeëren.” Debra Messing liet zich uiteindelijk maar Rachel noemen omdat Madonna destijds bezig was met de Kabbala en ze haar had wijsgemaakt dat dit haar Kabbala-naam was.

Nog weer eerder had Megan Mullally (Karen in de serie) al eens verteld dat Madonna de acteurs maar gewoon bij hun karakternaam was gaan noemen. O ja, in de serie heette ze zelf Liz…