Politiek

Volgens Euvgenia kwam de anti-homowet er vanwege bescherming tegen pedofilie

“Russische homo's gaan gewoon naar clubs en kunnen doen wat ze willen”

14 februari 2018, Roel Janssen, 2 minuten

Hebben homo’s het zwaar in Rusland? Volgens danseres en oud-RTL-gezicht Euvgenia Parakhina valt dat wel mee. “Ze gaan gewoon naar clubs en kunnen alles doen wat ze willen.”

DJ Joost van Bellen vroeg Euvgenia Parakhina tijdens een radioshow op Radio 2 of het ooit ‘goed komt met de mensenrechten in Rusland en de rechten voor gays, lesbiennes en transgenders.”

Ze komt met een duidelijk antwoord: “Het is niet zo erg zoals het hier wordt beschreven”, stelt Euvgenia. “De ‘gay-mensen’ bestaan daar, gaan naar clubs en kunnen doen wat ze willen.”

“In Nederland worden er ook homo’s in elkaar geslagen”

Ze vervolgt: “In Nederland worden gays ook geslagen en niet geaccepteerd in kleine Zeeuwse en Friese dorpjes ... In Moskou zijn de mensen vrij.”

“Dat het huwelijk niet officieel opengesteld is, is correct, maar ik zal je vertellen: ik heb het document van Poetin gelezen waar heel veel over werd gediscussieerd [de anti-homopropagandawet red.] en dat kwam vanuit bescherming tegen pedofilie. Ik denk dat Nederland zich daar druk om moet maken en niet om de gayrechten in Rusland.”

Bron: Mediacourant / Beeld: YouTube

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau