Amsterdamse predikant ‘geneest’ kerkganger van homoseksualiteit

“Ze heeft een normaal leven nu”

15 februari 2018, Winq redactie, 2 minuten

De Amsterdamse predikant Emmanuel Koney van de Pentecost Revival Church in Amsterdam-Zuidoost heeft naar eigen zeggen een vrouw van haar homoseksualiteit ‘genezen’. “Ze woonde samen met een vrouw en gebruikte drugs. We hebben veel gepraat over het geloof, maar ze heeft een normaal leven nu en wil trouwen met een man.”

predikant Emmanuel Koney deed de uitspraken tegen NAP-nieuws, een nieuwsplatform van de Universiteit van Amsterdam.

Naar eigen zeggen vormt de predikant ‘een soort brug tussen de gemeenschap en de overheid’ door mensen te ‘helpen’. Emmanuel Koney: “Ik hou van iedereen, maar ik moet wijzen op de gevaren van zonden als drinken, gokken en homoseksualiteit.”

Hij vervolgt: “Ik heb een lesbisch meisje in de kerk. Ik hou van haar als mens, maar het is de zonde die ik haat.” Op de vraag of haar seksuele geaardheid niet bij haar hoort als mens reageert hij duidelijk: “I converted her. Ze woonde samen met een vrouw en gebruikte drugs. We hebben veel gepraat over het geloof. Kun jij kinderen krijgen met je gezin, vroeg ik haar. Haar antwoord was natuurlijk nee. Dan weet je dat je tegen de natuur ingaat.

“Elke week stond ze op feesten, dronk alcohol en gebruikte ze drugs. Ik verzet me daartegen”

Maar ik hou van haar. Ze bleef terugkomen en nu is ze deel van de kerk. Af en toe belt ze me op: ‘Papa, ik heb last van mijn gevoelens’. Ze heeft een normaal leven nu, ze wil trouwen met een man en kinderen krijgen. Now she’s free, she’s free.”

Volgens de predikant heeft hij haar nergens toe gedwongen. “Ik heb haar alleen pastorale begeleiding gegeven. We hebben veel gepraat, ik heb haar de waarheid verteld, maar ze heeft haar eigen beslissing genomen. Elke week stond ze op feesten, dronk alcohol en gebruikte drugs. Voor veel Amsterdammers is dat heel normaal. Ik verzet me daartegen.”

Opheldering
Op NAP-nieuws is te lezen dat D66-Raadslid Jan-Bert Vroege schriftelijk vragen gaat stellen aan de Amsterdamse burgemeester over Emmanuel Koney.

De in Ghana geboren pastoor Emmanuel Koney kocht vorig jaar kerkverzamelgebouw De Kandelaar in Amsterdam-Zuidoost. Koney spreekt zijn gemeenschap meerdere keren per week toe in de Kandelaar. Vijftien verschillende kerkgenootschappen maken gebruik van het gebouw.

Bron: NAPnieuws / Coverbeeld: Website pastoor

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau