Britney bedankt!

Britney Spears bekroond voor haar werk voor gays

"Ze is een onmiskenbaar icoon dat de wereld al jaren entertaint"

15 februari 2018, Winq redactie, 2 minuten

Omdat ze zich al jaren uitspreekt over gelijkheid voor gays, krijgt Britney Spears dit jaar de GLAAD Vanguard Award. GLAAD is een van de meest vooraanstaande homobelangenorganisaties in de VS.

Britney is al jaren steun en toeverlaat voor haar homoseksuele en andersgeaarde fans. Vorig jaar nog schreef ze nog een liefdesbrief aan de lhbt+-gemeenschap voor Billboard. Ook eerder sprak de zangeres zich uit voor gelijke rechten, tegen de transgender-wetgeving in Texas, enzovoort.

Dream Act
In een persbericht roemt president en CEO van GLAAD, Sarah Kate Ellis, de inzet van Britney. ‘Ze is een onmiskenbaar icoon dat de wereld al jaren entertaint, maar tegelijkertijd spreekt ze zich uit over tal van issues waar haar fans direct mee te maken hebben.’ Als voorbeeld noemt Ellis de Dream Act, waarbij Britney ervoor pleitte om jonge immigranten officieel toe te laten in de Verenigde Staten.

Op Instagram bedankte Britney GLAAD. Ze zegt trots te zijn op haar prijs en dat ze de lhbt+-gemeenschap een warm hart toe draagt. En dat ze doorgaat met haar steun. Kijk maar:

Bron: Out.com

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau