Video

Gay dating: hoe geef je je voorkeuren aan zonder te discrimineren?

15 februari 2018, Winq redactie, 3 minuten

In een nieuwe aflevering van MTV’s Decoded is te zien hoe mannen in veel gay dating- en hookup-apps hun voorkeuren aangeven. En dat is soms ronduit discriminerend. Vlogger Dylan Marron legt uit hoe het probleem in elkaar steekt.

Dylan Marron heeft een eigen Youtube-kanaal waarop hij regelmatig in gesprek gaat met zijn ‘haters’. Dit leidt vaak tot pittige conversaties. MTV’s Decoded vroeg hem voor een analyse over racisme en discriminatie in gay dating- en hookup-apps als Grindr.

In dergelijke apps is het gebruikelijk je voorkeuren aan te geven: naar wie ben je op zoek? Vaak genoeg gebeurt het dat je jongens tegenkomt die bepaalde bevolkingsgroepen uitsluiten. Of mensen die niet voldoen aan een bepaald schoonheidsideaal.

Daar moeten we vanaf, vindt Dylan. Juist gays, die zelf een minderheid vormen in de samenleving, zouden zich moeten realiseren dat het not done is om racistische taal uit te slaan in je voorkeuren. Overigens vindt Dylan het omverkeerde ook niet goed: dat je specifiek op zoek bent naar mensen van een bepaalde kleur is net zo problematisch omdat je mensen dan reduceert tot een stereotype.

Afijn, Dylan weet het leuk te brengen. Maar heeft hij gelijk? Kijk en oordeel zelf.

Bron: Gay Times

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau