Winq ♥︎ Loves

Van Hollandse meesters in Amsterdam tot Pride bij Burberry

17 februari 2018, Winq redactie, 3 minuten

Lezers van ons magazine trakteren we in ieder nummer op een aantal van onze favoriete nieuwe hotspots, leuke gadgets en meer. Vanaf nu heeft de rubriek een online broertje, met de dingen waar wij van houden.

Japanse stijl
Move over Forever 21, in het grote Amsterdamse pand aan de Kalverstraat komt dit najaar de Japanse winkelketen UNIQLO. De keten zat al in België, Frankrijk en Duitsland, maar opent dus ook haar deuren in ons land. Wat ze te bieden hebben? Tijdloze kleding van prima kwaliteit.

uniqlo.nl

Fashion meets taal
Taalkundige Vivien Waszink haalt modebegrippen en fashiontrends uit de kast in het net uitgebrachte boek Klerenwoorden en modetaal. Van tattoo’s tot manbuns en van skinny jeans tot kittige hoedjes. Zeker lezen!

Burberry snapt het
Rond de zomer komen veel (kleding)merken met een Regenboog-item. Goed natuurlijk, maar ook een beetje flauw dat alleen tijdens Pride te doen.  Burberry doet het anders: zij komen nu met een rainbow-item. Hoe dat zit? Het is de laatste klus van de homoseksuele designer Christopher Bailey. Out with a bang.

Burberry.com

Eetbaar design
Je kent ze vast nog van vroeger: eetbaar papier. Van die papiertjes hebben twee Nederlandse vrouwen hun werk gemaakt. Zij creëren eetbare onderzetters, scheurkalenders en confetti. Geeft je feestje net dat beetje extra.

candyconverters.com

Slapen bij Rembrandt
Een hotel geïnspireerd op drie typisch Amsterdamse dingen: de vlooienmarkt, upcycling en de Hollandse meesters. Ontwerper Piet Hein Eek is verantwoordelijk voor het ontwerp van de tweede vestiging van Motel One in Amsterdam. Het resultaat is zeker een overnachting waard. 

Motelone.com

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau