van onze partner sur la iri

6 x avontuurlijk Afrika

16 februari 2018, Winq redactie, 3 minuten

Afrika kent een heel aantal ronkende namen zoals Kruger National Park, de Serengeti en Kaapstad. Het continent kent echter veel meer dan deze prachtige plekken. Sur La Iri zet speciaal voor Winq zes minder bekende, avontuurlijke plekken in de kijker.

Keep your distance!
Oog in oog staan met een silverback. Een ontmoeting met gorilla’s is een absoluut wildlife-hoogtepunt. Laat de berggorilla’s in bekende gorillagebieden in Rwanda en Oeganda voor wat ze zijn en reis naar de nieuwste topplek: Odzala-Kokoua National Park  in Congo-Brazzaville. Hier vind je laaglandgorilla’s in totaal groene en ongerepte jungle én de mooiste lodges om ’s avonds met een gin-tonic na te genieten van je ontmoeting met een gorillafamilie.

silverback gorilla
Silverback Gorilla.

Midden in de middle of nowhere
Reis je graag naar de middle of nowhere? Dan is Kunene in Namibië een must! Met je gids ga je wild kamperen of je verblijft in tented camps op de meest unieke en desolate plekken. Dit is de plaats where the magic happens! Reizen door de oneindige vlaktes van de Kuneneregio geeft je een extreem gevoel van vrijheid, soms met een vleugje ontroering. Je kunt de Kuneneregio bezoeken over land, of heel exclusief met kleine vliegtuigen. Tegelijk bezoek je ook de beroemde Skeleton Coast. Als een van de lucky few land en overnacht je op prachtige plekken waar geen andere ziel te bespeuren is.

the middle of nowhere
Misschien niet the middle of nowhere, maar je kunt het vanaf hier wel zien liggen!

Spektakelstuk uit documentaires
Neem deel aan het grootse spektakel van de Sardine Run, de grootste dierenmigratie ter wereld. Je gaat een kleine week de zee op met een bioloog, samen op ‘jacht’ naar de enorme aasbal. Gespot? Dan ga je te water, snorkelend of duiken tussen de gigantische scholen sardines die langs de kust van Zuid-Afrika trekken. Om je heen jagen de dolfijnen, kleine haaien, Jan-van-Genten en walvissen op de sardines. Elke dag heb je een totaal andere beleving en elke avond ga je terug aan land met de mooiste ervaringen, tijd om na te praten bij een kampvuur…

spektakelstuk uit documentaires
Zwemmen tussen de walvissen.

Reizen naar een andere wereld
Zin om in expeditiestijl op reis te gaan? Dan is dit je volgende bestemming! De Danakil Depressie in Ethiopië is een plek van extremen. De omgeving doet denken aan een buitenaards landschap en is gemiddeld de warmste plek op aarde. Je kick haal je door op de rand van de Erta’Ale, een actieve vulkaan, te staan én te slapen terwijl de lava onder je kolkt. Reis over uitgestrekte zoutvlakten waar de lokale Afar hun zoutwinning doen en wandel langs de eeuwenoude, veelkleurige zwavelmeren van Dalol. Een meer out-of-this-world-trip kun je niet vinden. Vanwege de warmte is reizen hier slechts een paar maanden per jaar mogelijk.

onbekende kant van de safari
De onbekende kant van een safari.

Predator Central
Zuid-Afrika is een groot land met oneindige mogelijkheden voor iedere reiziger. Iedereen kent Kruger National Park wel, maar als je van roofdieren en weinig toeristen houdt, is de Kgalagadi absoluut jouw place to be. Dit zuidelijke stuk van de Kalahariwoestijn is de thuis van de imposante Kalaharileeuw met de zwarte manen, luipaarden, cheeta’s in grote getalen, gevlekte en bruine hyena’s, caracal met de kenmerkende pluimpjes op zijn oren en de Afrikaanse wilde kat. En dat zijn alleen nog maar de katten. Fotografen en dierenliefhebbers keren extatisch terug van deze plek  die zo fotogeniek is dat je eraan verslaafd zal raken. Niemand gaat één keer naar de Kgalagadi.

Predator Central
Predator Central.

Onbekende maar prachtige kant van dit top-safariland
Tanzania leent zijn grootste bekendheid aan safari’s in de Serengeti met zijn Grote Migratie. Een onbekende en onbeminde kant van Tanzania is het westen. Daar zijn twee prachtige afgelegen nationale parken waar je naartoe vliegt en verblijft in prachtige, kleinschalige lodges. Mahale National Park ligt aan de oevers van het Tanganyikameer en is een van de beste plekken om grote families chimpansees te spotten. Met wat geluk spot je ze op het strand op zoek naar vruchten onder de tropische bomen. In Katavi National Park zie je enorme kuddes buffels met de grote katten in hun kielzog, delen grote troepen krokodillen en nijlpaarden het schaarse water en grote troepen olifanten dwalen over de vlaktes.

Wil je meer informatie omtrent reizen naar Afrika, neem contact op met Thomas via thomas@surlairi.com of www.surlairi.com

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau