Babynieuws

Dustin Lance Black reageert op de negatieve reacties

Niet iedereen doet aardig

19 februari 2018, Winq redactie, 2 minuten

Toen Tom Daley en Dustin Lance Black vorige week aankondigden dat ze een gezin gaan stichten, leverde dit naast felicitaties een hoop negatief commentaar op. Een columnist van Daily Mail zei zelfs dat hij ervan moest kotsen. Nu reageert Dustin op de haat die over de twee is uitgestort.

Schoonspringer Tom Daley en filmmaker Dustin Lance Black lieten afgelopen donderdag, op Valentijnsdag, een echofoto zien van hun eerste kind. De aankondiging van hun vaderschap werd breed opgepakt door de media, ook wij schreven erover.

Storm
Naast de vele felicitaties en gelukwensen brak er echter ook een storm los op social media. Dat twee mannen een gezin willen stichten is ‘niet normaal’. Een columnist van Daily Mail, Richard Littlejohn, wijdde er zelfs een compleet artikel aan.

In zijn column suggereert hij dat het een publiciteitsstunt is van Tom Daley. Hij vindt dat een kind in een gezin moet opgroeien met een vader en een moeder en stelt dat de moeder in dit geval ‘zorgvuldig uit het plaatje is gepoetst’. Hij zegt vervolgens dat hij moet kotsen van het idee en dat hij niet kan wachten op de foto’s waarop Tom Daley de baby borstvoeding geeft.

Kracht en liefde
Dustin Lance Black reageert hierop met een tweet waarin hij zegt vanuit ‘kracht en liefde’ met het commentaar om te gaan. ‘Mijn reactie op de haat van anderen en onjuiste informatie is niet ingegeven door woede. Voor mij is de weg vooruit geplaveid met nieuwsgierigheid, goed luisteren en fouten corrigeren wanneer nodig.’ Bij zijn tekst plaatste hij een foto van zichzelf waarop hij samen met Daley een hart vormt.

Bron: Attitude

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau