Stel, iemand gebruikt een foto van zichzelf op Tinder of Grindr waarop hij er helemaal strak en vlekkeloos uitziet. Maar in het echt lijkt het alsof iemand het ventieltje er heeft uitgetrokken. Maar dat is niet het probleem dat Denise Hatton, medeoprichter van de Britse Be Real Campaign, voor ogen heeft.

Manly
Eerst even over die app. Manly heet-ie en hij belooft precies wat hij zegt: hij zorgt ervoor dat je er op je foto masculiener uit kunt zien. Dus met een sixpack op je buik, grote spierballen, een andere tint, een lading tattoos en gezichtbeharing in alle soorten en maten.

Ideaalbeeld
Lachen toch? Nee, vindt Denise Hatton. Die is bang dat mannen een steeds onrealistischer beeld krijgen van het mannelijk lichaam en zich in allerlei bochten zullen wringen om aan het ideaalbeeld te voldoen.

Gevoelig
Ze zegt in The Independent: ‘Veel mensen denken dat vooral vrouwen worden geraakt door onmogelijke standaarden waaraan ze denken te moeten voldoen. Maar steeds meer mannen hebben dat ook.’ Volgens Hatton wordt mannen door apps als Manly een onrealistisch beeld voorgespiegeld van hoe ze eruit ‘moeten’ zien. ‘Vooral jonge mannen zijn hier heel gevoelig voor.’

Chirurg
Vorige week was op tv te zien hoe mensen met een snapchatfilter bewerkte foto naar een cosmetisch chirurg gingen en de opdracht dat ze er eigenlijk zo uit hoorden te zien. Of het met deze app ook zover komt? Dat valt te bezien. Hij kost op het eerste gezicht niets, maar voor veel handelingen en filters moet je in-app aankopen doen.

Bron: Attitude