Gecatnapt

Verdriet bij homocafé Kalff: weggelopen kat mag niet terug

Update: Bombay mag tóch terug naar het café!

20 februari 2018, Winq redactie, 2 minuten

Café Kalff in Utrecht had tot voor kort een geliefde kroegkat, genaamd Bombay. Het beestje was echter weggelopen en door iemand naar een asiel gebracht. Die wil Bombay nu niet teruggeven. Daarom doet kroegeigenaar Robbert Kalff nu een oproep aan iedereen: stuur een mail naar het dierenasiel.

Je zou denken dat een kat gewoon wordt teruggegeven aan zijn baasje als die is gevonden. Het probleem is echter dat kroegbaas Robbert Kalff officieel geen baas is van Bombay. Aan RTV Utrecht vertelt hij: “De vorige eigenaar heeft afstand gedaan van hem, waardoor het asiel formeel eigenaar is geworden.”

Onvermurwbaar
Asiel Utrecht is onvermurwbaar. Volgens medewerkers hoort een kat thuis in een ‘huiselijke omgeving’, dat is volgens hen het beste voor een kat. Robbert Kalff denkt daar anders over: “Wij denken echter dat Bombay bij Café Kalff thuis is.”

Via een oproep op social media vraagt Kalff iedereen of ze een mail willen sturen naar Dierenasiel Utrecht. Op die manier hoopt hij de kat terug te krijgen in de homobar.

Huiskat
In veel kroegen is een huiskat aanwezig, niet alleen voor de gezelligheid maar vooral ook om muizen te vangen. Eerder besloot de gemeente Amsterdam dat katten niet meer in cafés mochten wonen met een open keukengedeelte, uit hygiënische overwegingen.

Bekijk hieronder de oproep van Robbert Kalff en als je vindt dat Bombay terug moet naar het café: stuur een mail.

cafe kallf kat
cafe kallf kat

UPDATE:
Zojuist is bekend geworden dat Bombay toch terugkeert naar Café Kalff. Over de beweegredenen van het asiel is niets bekendgemaakt.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau