TV

Matt LeBlanc verdedigt homofobie in Friends

“Het ging over liefde en vertrouwen”

21 februari 2018, Winq redactie, 3 minuten

Toen alle seizoenen van Friends een dikke maand geleden werden vrijgegeven op Netflix, doken er overal artikelen op over het – al dan niet vermeende – hoge gehalte van grappen die ten koste gingen van homo’s, transgenders en vrouwen. Matt LeBlanc, Joey in Friends, reageert nu in een interview op die artikelen.

In Friends was onder andere te zien dat de vader van Chandler uit de kast komt en verder wil als transgender vrouw. Daar grapten de vrienden regelmatig over. Chandler zelf werd in een andere aflevering ervan ‘beschuldigd’ dat hij homo was en dat vond hij afschuwelijk.

We tikten er eerder een artikel over, waarin we en aantal voorbeelden hebben opgesomd, plus het commentaar erover op andere websites.

Problematisch
Matt LeBlanc kan zich niet vinden in de kritiek die nu ineens opspeelt. Volgens hem behandelt Friends thema’s die van alle tijden zijn en hij is het er niet mee eens dat de uitvoering daarvan door sommigen nu als problematisch worden opgevat.

“Ik heb inderdaad gehoord dat er discussies zijn over Friends”, vertelt Matt in een interview. “In de serie hielden we ons altijd verre van politiek commentaar en van andere gevoeligheden. Het ging in Friends over vertrouwen, liefde, relaties, verraad, familie en dat  soort dingen.”

Grappen
Hieronder een verzameling van 50 minuten met alle grappen op een rijtje.

Bron: The Independent

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau