Ophef

Kinderbescherming stopt samenwerking met homofobe predikant

De predikant kreeg vorige week veel kritiek

21 februari 2018, Steve van Velzen, 1 minuut

Vorige week schreven wij over de Amsterdamse predikant Emmanuel Koney die in opspraak kwam door homofobe uitspraken. Hij vertelde aan NAP Nieuws dat zijn kerk een lesbische vrouw heeft genezen. De Raad voor de Kinderbescherming stuurt nu geen jongeren met een taakstraf meer naar kerkverzamel­gebouw De Kandelaar in Amsterdam. 

Verbieden
Ook aan Nieuwsuur deed de Amsterdamse predikant geen fraaie uitspraken. Hij vertelde: "Als ik mijn zoon mag verbieden drugsdealer te worden, mag ik ook tegen hem zeggen dat hij geen homo mag worden. Homoseksualiteit en criminaliteit zijn hetzelfde. Het zijn normen en waarden."

Taakstraf
De Kinderbescherming werkt al jaren samen met de kerk van Koney. Jongeren konden in deze kerk hun taakstraf uitvoeren. Daar is nu een streep door gezet. Sinds 2013 hebben meer dan 102 jongeren een taakstraf uitgevoerd in deze kerk.

Duidelijk signaal
"We hebben contact opgenomen met de jongeren die daar hun taakstraf uitvoerden”, zegt woordvoerder Richard Bakker aan Het Parool. We hebben ze verteld dat we niet langer samenwerken met deze locatie en dat ze worden overgeplaatst. We willen hiermee een duidelijk signaal geven dat in onze samenleving geen discriminatie past."

Reactie
Koney laat in een reactie aan Het Parool weten dat hij van mening is dat zijn uitspraken uit zijn verband zijn gerukt. "Ik bedoelde dat zelfs wanneer iemand crimineel of homoseksueel is, ik nog steeds van hem of haar zal houden en zal supporten, ook al strookt het niet met mijn normen en waarden."

Zo gaat het er aan toe in de kerk van Koney:

Coverbeeld: Liese Molenaar/NAP Nieuws

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau