Nieuws

NOS in de mist met vrolijke in memoriam voor homofobe dominee

22 februari 2018, Winq redactie, 1 minuut

NOS-lezers zijn niet blij met een artikel over de Amerikaanse dominee Billy Graham. De invloedrijke predikant is gisteren op 99-jarige leeftijd overleden. “Billy Graham was het gezicht van het blije Christendom”, kopt de NOS. Maar lezers zetten daar hun vraagtekens bij.

‘Haatpredikker’
“Een homofobe, walgelijke haatpredikende godsdienstwaanzinnige die aids een terechte straf van God noemde en bij rouwende nabestaanden kwam verkondigen dat hun overledenen in de hel zouden branden”, schrijft Sidney Smeets op Twitter. Hij vindt het onbegrijpelijk dat de NOS een dergelijke predikant het gezicht van het “blije Christendom” kan noemen. Graham deed deze uitspraak in 1993 en heeft daar overigens later zijn excuses voor aangeboden. 

Bewonderenswaardig
Ondanks zijn excuses bleef Billy Graham vasthouden aan zijn anti-homo uitspraken. Hij voerde actief campagne tegen het huwelijk tussen koppels van hetzelfde geslacht. Hij zei daarover: “De Bijbel is duidelijk: volgens God bestaat het huwelijk alleen tussen een man en een vrouw.”

Zijn homofobe uitspraken worden niet genoemd in het artikel van NOS. NOS besluit het in memoriam met een positieve noot: “Billy Graham werd in de VS meermalen verkozen tot de meest bewonderenswaardige en respectabele Amerikaan.”

Massa
De belangrijkste boodschap van Billy Graham was dat Jezus de verlosser is. Zijn boodschap was daarmee vrolijker dan de traditionele stromingen. Graham maakte slim gebruik van de media. Hij verkondigde zijn boodschap op massabijeenkomsten en via radio, tv en boeken.

 

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau