Video

Wie zit er achter dit bizarre Russische filmpje?

Een stel krijgt een flamboyante jongen op bezoek

22 februari 2018, Winq redactie, 3 minuten

Er is een bizar filmpje opgedoken die Russen op 18 maart naar de stembus moet lokken: een man droomt dat hij wordt gekoppeld aan een flamboyante homo die hem is toegewezen door de staat. De oppositie suggereert dat Poetin erachter zit.

Op 18 maart zijn de Russische presidentsverkiezingen. Nu is er een video van ruim drie minuten verschenen waarvan niemand weet wie erachter zit. De Russische media speculeren erop los en de oppositie weet het zeker: een video met zo’n homofobe boodschap kan alleen maar van Vladimir Poetin komen.

Nachtmerrie
Wat is er precies te zien: een echtpaar ligt in bed en de vrouw begint over de verkiezingen. Ze vindt dat haar man moet gaan stemmen, maar die draait zich liever nog even om. Dan krijgt hij een nachtmerrie.

In zijn droom wordt hij wakker en loopt hij naar de keuken. Daar zit plotseling een flamboyante jongen in een roze shirt zijn nagels te vijlen terwijl hij een banaan naar binnen werkt. Dan vertelt zijn vrouw dat er een nieuwe wet van kracht is:

Als homo’s uit elkaar gaan, worden ze opgevangen door Russische gezinnen. En als ze niet zelf een nieuwe partner vinden, wordt haar man de nieuwe partner van deze roze jongen. Dan zien we hoe die jongen de man overal volgt, tot in de slaapkamer aan toe.

Stemmen
De boodschap: als je niet op Poetin stemt, zullen dit soort dingen in het echt gebeuren. Aan het eind van de video schreeuwt de man, inmiddels weer wakker: ‘Kom snel, we gaan nú stemmen!’

Boodschap
De video is niet bepaald goed gevallen, met meer duimpjes omlaag dan omhoog op Youtube. Ook in de reacties wordt gewezen op de blatant homofobe boodschap. Overigens wordt verwacht dat Vladimir Poetin, die al achttien jaar aan de macht is, de verkiezingen gewoon weer gaat winnen, ondanks een voor Russische begrippen lage opkomst van 70%.

 

Bron: The Independent

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau