Dit zijn de deelnemers van het nieuwe seizoen van ‘RuPaul’s Drag Race’

Work!

23 februari 2018, Steve van Velzen, 3 minuten

RuPaul’s Drag Race is alweer aan zijn tiende seizoen toe, maar dit jaar gaat het er net even anders aan toe. De afleveringen zijn met 90 minuten extra lang. Vandaag werden de deelnemers bekendgemaakt en dat ziet er veelbelovend uit.

Ook RuPaul zelf staat te popelen om te beginnen: “Tijdens de voorbereidingen van dit seizoen realiseerde ik dat een van de deelnemers nog maar 11 jaar was toen dit programma begon”, vertelt de presentator. “Het feit dat dit programma nog bestaat en dat het zo populair is, komt door alle getalenteerde deelnemers. Ze zijn het hart en de ziel van dit programma.”

Wij stellen de deelnemers even aan je voor:

Asia O’Hara

Asia komt uit Texas en is kostuumontwerpster. Ze deed ooit mee aan Miss Gay America en ging er met de kroon vandoor.

Aquaria

Aquaria timmert als model al lekker aan de weg. Ze werd al eens gefotografeerd door modefotograaf Steven Klein voor Vogue Italia. Aquaria is een grote naam in de drag scene van New York.

Blair St. Clair

Helaas, dit is niet de dragdochter van Bonnie St. Clair. Desondanks is ze een echt podiumbeest. Blair is gek op musicals, dus ze hoopt zich al zingend naar de top te werken.

Dusty Ray Bottoms

Net als Acid Betty uit seizoen 8, is Dusty een echte punk queen. Hopelijk heeft ze een betere attitude dan haar voorgangster.

Eureka O’Hara

Een oude bekende. In seizoen 9 moest ze vroegtijdig het veld ruimen vanwege een knieblessure. Dit seizoen mag ze het opnieuw proberen.

Kalorie Karbdashian-Williams

De mierzoete Kalorie heeft een aanstekelijke lach, maar ze is niet alleen een comedy queen. Kalorie staat erom bekend goed te kunnen dansen. Pas maar op!

Kameron Michaels

Kameron beschrijft zichzelf als muscle queen, een geheel nieuw genre in drag race. Vrienden noemen haar "the bodybuilder Barbie doll."

Mayhem Miller

Voor Mayhem wordt dit seizoen nog een zware kluif. Ze is dragdochter van Detox, Raven, Delta Work en Morgan McMichaels. De verwachtingen voor Mayhem zijn dus hooggespannen.

Miz Cracker

Miz is de dragdochter van Bob the Drag Queen. Ook zij heeft dus flink wat waar te maken. Gelukkig wordt er al gefluisterd dat Miz heel grappig is. Dat klinkt veelbelovend.

Monét X Change

De afgelopen seizoen hebben heel wat talenten de revue gepasseerd: cabaret, dans, zang en klassiek viool. Dit seizoen kunnen we dankzij Monét genieten van operamuziek. Daarnaast is ze ontzettend grappig.

Monique Heart

Waar BenDeLaCreme de tweelingzus van Michelle Visage lijkt, is Monique Heart het evenbeeld van RuPaul. Haar talenten zijn naar eigen zeggen haar en make-up.

The Vixen

The Vixen mengt politiek activisme met performance art. Veel is er niet over haar bekend, dus ze is een mysterieuze deelnemer. (Kunnen we het even over deze look hebben? Beetje basic).

Vanessa Vanjie Mateo

Publiekslieveling Alexis Mateo is moeder geworden van een wolk van een dochter: Vanessa. Dit seizoen mag Vanessa een gooi doen naar de titel. Als zelfverklaard “twerk-a-holic” moet dat een eitje zijn.

Yuhua Hamasaki

Yahua is geboren in China, maar woont inmiddels al jaren in New York. Daar is ze een grote naam in de drag scene. Ze geeft fantastische optredens en staat bekend om haar looks, die ze ook nog eens zelf maakt.

Het nieuwe seizoen van RuPaul’s Drag Race gaat in de VS meteen na All Stars 3 van start. Het is nog niet bekend wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.

Bekijk hier de trailer van seizoen 10:

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau